KnihaDigitalizovaný titul

Documenta Pragensia (Čís. 6)

Vydání: Archiv hlavního města Prahy 1986 | Jazyk: čeština | Signatura: D 10034/6-2

Druhý svazek šestého čísla sborníku drobnějších materiálových studií z dějin hlavního města vydávaného městským archivem.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Documenta Pragensia
                        (Čís. 6)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Šesté číslo sborníku obsahuje materiály z diskusního zasedání "Praha - město ve válkách a revolucích", pořádaného Archivem hl. města Prahy na počest 40. výročí osvobození Československa. - Příspěvky druhého svazku pojednávají o ozbrojených občanských sborech v revoluci 1848 a jejich národních stejnokrojích, o Praze v pruských strategických plánech 18. a 19. stol., vysloužileckém hnutí na konci 80. let 19. stol., vojenském koloritu v české opeře 19. stol., o Praze v hnutí na obranu republiky r. 1938, o životě Prahy v první fázi nacistické okupace, o pražském učitelstvu v protifašistickém odboji a o Pražském povstání r. 1945.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíDOCUMENTA
NázevDocumenta Pragensia
PodnázevSborník materiálií z Archivu hlavního města Prahy
Označení a číslo částiČís. 6; Díl 2
Autor textuKokoška, Stanislav; Mahler, Oldřich; Bělina, Pavel; Pasák, Tomáš; Holec, František; Kuklík, Jan; Kvaček, Robert; Pospíšil, Milan; Broft, Miroslav
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelArchiv hlavního města Prahy
Rok vydání1986
RozsahS. 327-531
Durata
Vybaveníobr.
Rozměry
Počet stran327
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
Cena15
Obsahová char. "OCH"D5b9b
Obsah OCHuPražské knihovny a archivy. Pražské knihovnictví a archivnictví. Dějiny a fondy pražských knihoven a archivů. Sborníky archivů.
Název dílčí částiPraha v pruských strategických plánech 18. a 19. století /; Staroměstská radnice a květnové povstání /; K některým vojenskopolitickým aspektům Pražského povstání v květnu 1945 /; Některé aspekty života Prahy v první fázi nacistické okupace v zrcadle ilegálního tisku /; Praha v hnutí na obranu republiky v roce 1938 /; Pomoc sovětské armády povstalecké Praze /; Pražské učitelstvo v protifašistickém odboji a Květnové povstání roku 1945 /; Vojenský kolorit v české opeře 19. století /

Lístek

MARC
Náhledy
Documenta Pragensia
                        (Čís. 6)
                    Documenta Pragensia
                        (Čís. 6)