KnihaDigitalizovaný titul

Documenta Pragensia (Čís. 6)

Vydání: Archiv hlavního města Prahy 1986 | Jazyk: čeština | Signatura: D 10034/6-1

První svazek šestého čísla sborníku drobnějších materiálových studií z dějin hlavního města vydávaného městským archivem.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Documenta Pragensia
                        (Čís. 6)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Šesté číslo sborníku obsahuje materiály z diskusního zasedání "Praha - město ve válkách a revolucích", pořádaného Archivem hl. města Prahy na počest 40. výročí osvobození Československa. - Příspěvky prvního svazku pojednávají o staroměstském opevnění, hradech Václava IV. a Praze a okolí, vývoji zbrojních řemesel na přelomu 14. a 15. stol., bitvě na Vítkově, bojích u Vyšehradu r. 1420, vývoji vztahu pražských měst a husitských polních vojsk, Plzni a jejím zpravodajství o situaci v Čechách v letech 1432-1434, pražských měšťanských zbrojnicích, úloze předbělohorské Prahy v obraně proti Turkům, činnosti městských rad za saské okupace, dějinách pražské fortifikace, studentských legiích, válečných výdajích a škodách v letech 1741-1744, ohlasech pruského obležení Prahy r. 1757 a pobytu ruských vojsk r. 1813.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíDOCUMENTA
NázevDocumenta Pragensia
PodnázevSborník materiálií z Archivu hlavního města Prahy
Označení a číslo částiČís. 6; Díl 1
Autor textuRak, Jiří; Čornej, Petr; Kejř, Jindřich; Douša, Jaroslav; Durdík, Tomáš; Dragoun, Zdeněk; Zilynskyj, Bohdan; Romaňák, Andrej; Čornejová, Ivana; Lišková, Marie
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelArchiv hlavního města Prahy
Rok vydání1986
Rozsah321 s.
Durata
Vybavenítab.
Rozměry
Počet stran321
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
Cena15
Obsahová char. "OCH"D5b9b
Obsah OCHuPražské knihovny a archivy. Pražské knihovnictví a archivnictví. Dějiny a fondy pražských knihoven a archivů. Sborníky archivů.
Název dílčí částiBitva na Vítkově a rozpad první křížové výpravy v létě 1420 /; Studenti pražské univerzity ve zbrani /; Činnost a postavení pražských městských rad za saské okupace v letech 1631 - 1632 /; Opevnění Starého Města pražského /; Hrady Václava IV. v pražských městech a jejich nejbližším okolí /; Rusové v Praze a v Čechách v roce 1813; Boje u Vyšehradu na podzim roku 1420 /; Válečné výdaje a škody v pražských městech v letech 1741 - 1744 /; Pražské měšťanské zbrojnice v letech 1584 - 1620 /; Soudobé ohlasy pruského obležení Prahy roku 1757 /; Příspěvek dějinám pražské fortifikace /; Poznámky k vývoji vztahu pražských měst a husitských polních vojsk /

Lístek

MARC
Náhledy
Documenta Pragensia
                        (Čís. 6)
                    Documenta Pragensia
                        (Čís. 6)
                    Documenta Pragensia
                        (Čís. 6)
                    Documenta Pragensia
                        (Čís. 6)