Kniha

Dětská svědectví násilí

Vydání: Rosa 2008 | Jazyk: čeština | Signatura: JC 9065

Publikace občanského sdružení pro pomoc týraným a osamělým ženám názorně ukazuje konkrétní projevy domácího násilí, jeho vliv na děti i pomoc, která je obětem domácího násilí nabízena.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Dětská svědectví násilí

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

ROSA, občanské sdružení zaměřené na pomoc týraným ženám a jejich dětem, zprostředkovává ve své publikaci konkrétní dětská svědectví o domácím násilí. Popisuje projevy násilí, které páchají muži na ženách i na svých dětech, a to včetně konkrétních kazuistik i toho, jak děti samy tyto situace vnímají, jak se s nimi snaží vypořádat a jaké vlivy zážitky ze smutného dětství na duši člověka zanechávají. Kniha slouží jako svědectví, varování a nabídka pomoci v situacích, do kterých se může dostat kdokoliv a které je třeba řešit. V knize je možné najít i praktické rady, kontakty, kam se obrátit pro pomoc (týká se žen, dětí, případně i mužů).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDĚTSKÁ
NázevDětská svědectví násilí
Autor textuHronová, Martina
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelRosa
Rok vydání2008
Rozsah96 s.
Durata
Vybavenífot., grafy, tab., il.
Rozměry21 cm
Počet stran96
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena60
Obsahová char. "OCH"G10a
Obsah OCHuSociální práce a charitativní činnost. Sociální péče o seniory a postižené spoluobčany. Osvojování a adopce dětí. Sociální patologie. Sociální deviace. Prostituce. Péče o bezdomovce, alkoholiky, narkomany a problematické sociální skupiny (narušená mládež atd.). Péče o uprchlíky a národnostní menšiny (Romové atd.).

Lístek

MARC
Náhledy
Dětská svědectví násilí