Kniha

Den zesnulých

Vydání: Epocha 2019 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 90961

Román z krimisérie s komisařem Ricciardim, obdařeným záhadnou schopností empatie. Vyšetřování zdánlivě bezvýznamného případu smrti osiřelého chlapce je ztíženo faktem, že Neapol roku 1931 se připravuje na návštěvu samotného Benita Mussoliniho.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Den zesnulých

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

S komisařem Ricciardim, jenž vyšetřuje zločiny v mussoliniovské Itálii, přičemž je mu pomocníkem i prokletím specifický dar vidět přízraky zemřelých, se setkáváme v době mrazivých podzimních plískanic. Při jedné z nich je přivolán k nálezu mrtvého chlapce, jehož oblečení i stav prozrazuje bezprizorné dítě ulice, jakých v Neapoli umírá mnoho - hladem, vyčerpáním, infekcemi či zimou. Ricciardi však nechá přece jen prošetřit příčinu smrti a ukáže se, že věc není tak jednoduchá. Mělo by začít vyšetřování, ale ambiciózní policejní šéf Garzo má jiné starosti. Neapol má navštívit sám "Duce" a úkolem policie je vytvořit dojem bezproblémového, čistého města, v němž rozhodně neumírají malí žebráci. A tak se tvrdohlavý komisař pouští do akce na vlastní pěst... Detektivku s melancholickou atmosférou opět oživuje lehký dotek mystiky, občasná úsměvná odlehčení i jemná milostná zápletka.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDe Giovanni, Maurizio
NázevDen zesnulých
Podnázevpodzim komisaře Ricciardiho
AutorMaurizio de Giovanni ; z italského originálu Il Giorno dei morti. L'autunno del commisario Ricciardi ... přeložila Helena Schwarzová
PřekladatelSchwarzová, Helena
VydáníPrvní vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelEpocha
Rok vydání2019
Rozsah301 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran301
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7557-183-0
Cena275
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.

Lístek

MARC