Kniha

Dějiny Zimbabwe, Zambie a Malawi

Vydání: Nakladatelství Lidové noviny 2008 | Jazyk: čeština | Signatura: D 17962

Přehled dějin rozsáhlého území dnešních států Zimbabwe, Zambie a Malawi - od pravěkého osídlení po modení dějiny a současnou politickou situaci.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Dějiny Zimbabwe, Zambie a Malawi

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

V úvodu je oblast stručně charakterizována z hlediska přírodních a zeměpisných podmínek. Autoři dále vykládají pravěké dějiny celého regionu i jeho složitý etnický vývoj. Přibližují vznik prvních státních útvarů. Pronikání Evropanů a jejich snaha o ovládnutí a ekonomické využití území na konci 19. století, úloha Cecila Rhodese a Britské jihoafrické společnosti v tomto procesu. Koloniální období. Federace Rhodesie a Ňaska, její rozpad (1963) a složitá cesta k nezávislosti. Moderní dějiny regionu a současný vnitropolický vývoj. Doplněno chronologickým přehledem významných událostí, seznamem nejvyšších představitelů v koloniálním období i v epoše nezávislých států, soupisem vybrané literatury.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHULEC, Otakar
NázevDějiny Zimbabwe, Zambie a Malawi
AutorOtakar Hulec, Jaroslav Olša ,jr
Autor textuOlša, Jaroslav
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelNakladatelství Lidové noviny
Rok vydání2008
Rozsah656 s.
Durata
Vybavenífot., obr., mp.
Rozměry22 cm
Počet stran656
Doprovodný materiál
Název ediceDějiny států
Poznámka
ISBN978-80-7106-952-2
Cena449
Obsahová char. "OCH"D3c5
Obsah OCHuDějiny států jižní Afriky. (JAR, Zimbabwe, Svazijsko, Lesotho, Namibie, Zambie, Botswana, Mozambik, Malawi. Africké ostrovy v Indickém a Atlantském oceánu - Madagaskar, Komory, Seychely, Mauritius).

Lístek

MARC
Náhledy
Dějiny Zimbabwe, Zambie a MalawiDějiny Zimbabwe, Zambie a MalawiDějiny Zimbabwe, Zambie a MalawiDějiny Zimbabwe, Zambie a Malawi