Kniha

Dějepis v souvislostech

Vydání: Fragment 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: D 22342 | Chci jiné vydání

Populárně naučná publikace propojuje historické dění na našem území se zásadními událostmi evropských dějin. Určeno zejména starším dětem a mládeži, knihu však ocení i dospělí.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Dějepis v souvislostech

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Věděli jste, že když Johanka z Arku stanula v čele francouzských vojsk, zuřily v Čechách husitské války? Napadlo vás, že když v Anglii psal Shakespeare své hry, hostil v Praze Rudolf II. slavné astronomy Johanna Keplera a Tychona Brahe? Tušili jste, že ve stejné době, kdy rakousko-uherskému trůnu vévodila císařovna Marie Terezie, Rusku vládla jiná slavná žena, carevna Kateřina Veliká? Tyto a mnohé další události, které jste až dosud vnímali samostatně, se vám konečně propojí. Autor mapuje historické dění probíhající současně v Čechách a v dalších evropských zemích svěžím a moderním způsobem, s ohledem na to, aby kniha čtenáře zaujala a bavila. Samozřejmostí je bohatý obrazový materiál, přehledné časové osy a pestré dobové zajímavosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíMartínek, Jiří
NázevDějepis v souvislostech
Podnázevčeské a evropské dějiny přehledně a srozumitelně
AutorJiří Martínek
Vydání1. vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelFragment
Rok vydání2016
Rozsah93 stran
Durata
Vybaveníilustrace (převážně barevné), portréty, mapy, faksimile
Rozměry31 cm
Počet stran93
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-253-2670-1
Cena299
Obsahová char. "OCH"D2
Obsah OCHuČESKÉ, SLOVENSKÉ A ČESKOSLOVENSKÉ DĚJINY. Učebnice pro základní a střední školy. Regionální dějiny. Dějiny měst. Historiografie.

Lístek

MARC