Kniha

Ďáblovi doktoři

Vydání: BB art 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: G 11208

Dokumentární kniha (autorka je bývalá soudní zapisovatelka) obsahuje autentické výpovědi svědků v Norimberském procesu s nacistickými lékaři - zločinci.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Ďáblovi doktoři

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Práce je dokumentem o otřesných lékařských experimentech na vězních koncentračních táborů, které prováděli nacističtí lékaři. Autorka V. Spitzová se jako zapisovatelka zúčastnila v Norimberku procesu s nacistickými lékaři, který probíhal v letech 1946 a 1947. V procesu vypovídala řada svědků, kteří pokusy přežili, i když s trvalým poškozením zdraví. Experimenty se prováděly na příkaz německé vlády a jejich účelem bylo využití výsledků pro lepší zdravotní péči o německé vojáky. Vězni byli podrobováni nelidským operacím končetin, nakaženi jedovatými látkami či infekčními nemocemi. Další podstupovali hluboké podchlazení nebo extrémní výškovou zátěž. Docházelo též k tajné sterilizaci rentgenem. Experimenty nepřežila značná část jejich obětí. Norimberský soud vynesl nad zločinnými lékaři rozsudky smrti, doživotí nebo mnohaletého vězení.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSPITZ, Vivien
NázevĎáblovi doktoři
Podnázevzpráva o hrůzných nacistických experimentech na lidech
AutorVivien Spitzová ; předml. Elie Wiesel ; [z angl. orig.] přel. Radim Klekner
PřekladatelKlekner, Radim
Vydání1. vyd. v čes. jaz
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelBB art
Rok vydání2009
Rozsah358 s.
Durata
Vybavenífot.
Rozměry22 cm
Počet stran358
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7381-530-1
Cena299
Obsahová char. "OCH"G3c1
Obsah OCHuNárodnostní hnutí. Národnostní otázky. Národnostní menšiny. Krajané a státní příslušníci v zahraničí. Rasismus. Nacionalismus. Antisemitismus. Šovinismus. Holocaust. Fašismus.

Lístek

MARC
Náhledy
Ďáblovi doktořiĎáblovi doktořiĎáblovi doktořiĎáblovi doktořiĎáblovi doktořiĎáblovi doktoři