Kniha

Cubist Prague

Vydání: Eminent 2014 | Jazyk: angličtina | Signatura: D 21316

Pěkně fotograficky vybavená publikace v angličtině přináší informace o uměleckém směru kubismu a o jeho využití v pražské architektuře na počátku 20. století.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Cubist Prague

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha je velmi přehledně členěna na úvodní obecnou část o kubismu jako uměleckém směru v malířství i v architektuře a dále na kapitoly o kubistických stavbách v jednotlivých částech Prahy. Autor vybral čtyři naše nejznámější kubistické architekty a zařadil do knihy i jejich medailony (J. Chochol, J. Gočár, P. Janák, V. Hofman). Z lokalit je zařazeno centrum města, Vyšehrad, Holešovice a Letná, Hradčany, Dejvice a Bubeneč. Kromě známých kubistických domů (dům U Černé Matky Boží, Diamant atd.) jsou zařazeny i stavby v duchu rondokubismu (např. Legiobanka). Kromě domů, budov a paláců autor věnoval pozornost i mostům, kašnám, lucerně, kiosku, dřevěným domkům. Každá stať je vybavena fotografiemi, kromě exteriéru zachycují i zajímavé architektonické detaily a pohledy do interiérů. V závěru bibliografie a rejstřík.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBONĚK, Jan
NázevCubist Prague
Podnázevfour ingenious architects : the only Cubist café in the world : little gems of houses
AutorJan Boněk ; [English translation Zuzana Dussel Jurgens]
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPrague
Země vydáníČesko
NakladatelEminent
Rok vydání2014
Rozsah199 s.
Durata
Vybavenífot., il., faksim., plány, portréty
Rozměry22 cm
Počet stran199
Doprovodný materiál
Název ediceEsoteric Prague
Poznámka
ISBN978-80-7281-469-5
Cena389
Obsahová char. "OCH"D5b3
Obsah OCHuPraha a výtvarné umění. Praha románská, gotická, renesanční a barokní. Umělecké styly 19., 20. a 21. století v Praze.

Lístek

MARC
Náhledy
Cubist Prague