Kniha

Co jsme si zbořili

Vydání: České vysoké učení technické v Praze 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: S 22090

Přehled továrních budov, technických staveb a industriálních areálů zbořených během let 1999 - 2009 s výběrem bezprostředně ohrožených staveb, jejichž likvidaci lze očekávat.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Co jsme si zbořili

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Publikace je obrazovou bilancí zaniklých průmyslových staveb vzniklou na základě údajů shromážděných Výzkumným centrem průmyslového dědictví ČVUT. Impulsem k aktivitám, jejichž vyústěním je tato publikace, byl zánik stavebních zbytků po Ringhofferově továrně na pražském Smíchově. Likvidace Ringhofferovy továrny znamenala rozčarování ze situace způsobené chaotickou privatizací, lehce zneužitelnou nejednotností odborné veřejnosti a projektantů s developery ochotnými prosadit cokoliv, aby si udrželi zakázku. - Podle data demolice řazený přehled zahrnuje 131 položek (název a adresa stavby (včetně GPS), data jejího vzniku a zániku, stručný komentář k historii a využití, obrazový doprovod), nechybí typologický rejstřík a výběr z literatury.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíCO
NázevCo jsme si zbořili
Podnázevbilance mizející průmyslové éry / deset let = What we destroyed (ourselves)
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelČeské vysoké učení technické v Praze
Rok vydání2009
Rozsah142 s.
Durata
Vybavenífot., obr.
Rozměry22 cm
Počet stran142
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-01-04387-5
Cena210
Obsahová char. "OCH"S2b4
Obsah OCHuBudovy všeobecně. Veřejné, správní a obchodní budovy. Průmyslové stavby. Technická architektura. Budovy pro vědecké, kulturní a výchovné účely (školy, muzea, galerie, knihovny atd.).

Lístek

MARC
Náhledy
Co jsme si zbořili