Kniha

Claudio Monteverdi

Vydání: Supraphon 1985 | Jazyk: čeština | Signatura: VT 74709

Génius opery. Hudební profily. Sv. 25. - První česká monografie o velké postavě hudebních dějin, tvůrci barokní opery C. Monteverdim. 1. vyd.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Claudio Monteverdi

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Obsah (výběr): Hudební Itálie v době Monteverdiho nástupu. Umělec a doba. Skladatel madrigalů. Monteverdiho Orfeo - Favola di Musica. Il Rítorno D'Ulisse in Patria. L'Incoronazione di Poppe - Korunovace Poppey. Monteverdiho operní epilog. Monteverdi a duchovní hudba (Duchovní hudba během 16. století. Tridentský koncil a hudba. Reformace, protireformace a hudba. Polyfonní technika v duchovní hudbě. Monteverdi a instituce duchovní hudby. Parodická mše na Gombertovo moteto a cyklus Vespro della Beata Vergine). Monteverdi a české země. Realizace Monteverdiho hudby. Dílo a jeho tiskové edice. Přehled Monteverdiho madrigalů podle textových incipitů souborného vydání G.F. Malipiera. Literatura. Výběr z Monteverdiho diskografie. Výběr z novodobých realizací skladeb. Rejstřík osob a ansámblů.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíŠTĚDROŇ, Miloš
NázevClaudio Monteverdi
AutorMiloš Štědroň
Vydání
Měřítko
Místo vydání
NakladatelSupraphon
Rok vydání1985
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran217
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena32
Obsahová char. "OCH"V2h
Obsah OCHuHudební osobnosti.

Lístek

MARC
Náhledy
Claudio MonteverdiClaudio MonteverdiClaudio MonteverdiClaudio MonteverdiClaudio MonteverdiClaudio MonteverdiClaudio MonteverdiClaudio MonteverdiClaudio Monteverdi