Kniha

Cizí jazyky a specifické poruchy učení

Vydání: Tobiáš 2006 | Jazyk: čeština | Signatura: N 6999

Metodika výuky cizích jazyků u dětí se specifickými poruchami učení a chování je určena učitelům.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Cizí jazyky a specifické poruchy učení

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Projevy specifických poruch učení (zejména dyslexie) významně ztěžují osvojení cizího jazyka, přičemž hlavní překážkou není pouze neschopnost číst a psát, ale nedostatečný rozvoj poznávacích procesů a v souvislosti s nimi se rozvíjející problémy emocionální. Přesto lze na základě diagnostiky, rodinné anamnézy a osobnostních faktorů vytvořit optimální metodu, díky níž dítě dosáhne hlavního cíle - komunikativní kompetence. Obsah výuky je tedy dán individuálním vzdělávacím plánem vycházejícím z rámcového vzdělávacího programu a vzdělávacího programu školy. Autorka uvádí konkrétní příklady a reedukační postupy osvojování vědomostí a dovedností na modelu výuky německého jazyka a zdůrazňuje základní předpoklad úspěchu: motivace dítěte, klid a pohoda při práci.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíZELINKOVÁ, Olga
NázevCizí jazyky a specifické poruchy učení
AutorOlga Zelinková
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníHavlíčkův Brod
Země vydáníČesko
NakladatelTobiáš
Rok vydání2006
Rozsah167 s.
Durata
Vybaveníobr.
Rozměry22 cm
Počet stran167
Doprovodný materiál
Název ediceDys...
Poznámka
ISBN80-7311-022-9
Cena200
Obsahová char. "OCH"N1b1
Obsah OCHuVyučování. Didaktika. Metodika. Speciální pedagogika (logopedie, somatopedie, psychopedie, etopedie, surdopedie, tyflopedie). Prostředí ve třídě. Vyučování cizích jazyků, e-learning. Sdělovací prostředky a informační technologie ve vyučovacím procesu. Výuka a výchovné programy jednotlivých předmětů. Vyučování speciálních skupin žáků. Výchova a výuka zdravotně postižených - dospělých i dětí.

Lístek

MARC
Náhledy
Cizí jazyky a specifické poruchy učeníCizí jazyky a specifické poruchy učeníCizí jazyky a specifické poruchy učeníCizí jazyky a specifické poruchy učení