Kniha

Chaotika

Vydání: Computer Press 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: G 11470

Ekonomická teorie vycházející z pojmu nové normality, tedy faktu, že rychlost změn a rozsah šoků je daleko větší než dřív: systém řízení chaosu počítá s neustálými zvraty jako přirozeným stavem.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Chaotika

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Díky globalizaci je svět propojenější a vzájemnější než kdykoliv předtím, čímž došlo ve světové ekonomice k vytvoření provázané křehkosti ústící v ekonomické turbulence - otřesy způsobující pokles, recesi či krizi. Systém bojující proti turbulencím a jejich následkům se nazývá řízení chaosu: všechny firmy musí umět žít s rizikem a nejistotou, musí si vytvořit systémy konstrukce scénářů a systémy rychlé reakce, pomocí nichž by byly řízeny v nepříznivých obdobích. Většina společností dnes pracuje s předpokladem vestavěné rovnováhy, která se vždy nakonec sama navrátí - nepočítá s následným chaosem, jež je součástí již bohužel normálního stavu. Zmíněné faktory vyžadují, aby si vedoucí představitelé firem osvojili nové strategické principy chování minimalizující jejich zranitelnost a umožňující jim využít příležitosti otevřené novou normalitou (příležitost se objeví ve chvíli, kdy vy sami nezbytné výdaje neomezíte, zatímco ostatní ano). Text poskytuje návod, jak vytvořit systémy včasného varování pro detekci turbulence prostředí a jak sestavit scénáře a strategie pro nejisté události budoucí.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKOTLER, Philip
NázevChaotika
Podnázevřízení a marketing firmy v éře turbulencí
AutorPhilip Kotler, John A. Caslione ; [překl. Tomáš Juppa]
PřekladatelJuppa, Tomáš
Autor textuCaslione, John A.
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelComputer Press
Rok vydání2009
Rozsah214 s.
Durata
Vybaveníobr.
Rozměry24 cm
Počet stran214
Doprovodný materiál
Název ediceBusiness books
Poznámka
ISBN978-80-251-2599-1
Cena399
Obsahová char. "OCH"G6c
Obsah OCHuEkonomický vývoj. Vývojová stadia. Vývojové stupně hospodářství. Ekonomické systémy. Ekonomický růst. Prognózy. Hospodářská rovnováha.

Lístek

MARC
Náhledy
ChaotikaChaotikaChaotika