Kniha

Čas metání kamení

Vydání: Arista 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 67296

Povídky českého novináře a překladatele se odehrávají v období různých válečných konfliktů a přinášejí rozmanité obrazy lidské krutosti.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Čas metání kamení

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Sedm povídek tohoto souboru vypráví o krutosti. S jejími nejrůznějšími podobami se setkává vypravěč, někdejší emigrant Robert Klein, který se z dobrovolného vídeňského exilu vydává na soukromé "zpravodajské" výpravy do nejrůznějších koutů světa. Na svých cestách naslouchá lidem, jež potkal a spolu s nimi prožívá znovu dramatické životní osudy, do nichž neúprosně zasáhlo násilí a smrt. Každý ze sedmera příběhů vyvěrá ze skutečného historického konfliktu: španělské občanské války, tureckého vylodění na Kypru, vraždění muslimů v Bosně, intifady v Palestině, tažení cizinecké legie v Čadu, povstání Kurdů ve východní Anatolii a bojů s maoisty v Nepálu. Autor vypráví o projevech mezilidské krutosti s hlubokým porozuměním, zároveň však s hořce melancholickým pocitem bezmoci. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKLEKNER, Radim
NázevČas metání kamení
AutorRadim Klekner
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArista
Rok vydání2011
Rozsah190 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry20 cm
Počet stran190
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-86410-64-7
Cena119
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiCeuta --; Pětimílová pláž --; Porod kočky --; Čas metání kamení --; Odliv --; Güle-güle, my love --; Stín trišúly

Lístek

MARC