E-kniha

Buzíčci

Vydání: Host 2013 | Jazyk: čeština

Soubor dějově provázaných povídek, které se většinou odehrávají v pražské metropoli a podávají otevřenou výpověď o současném světě homosexuálů.

Více informací...

Dostupné on-line nebo jako e-kniha

Získat Přidat na seznam
Buzíčci

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Hrdinou první povídky je asi dvacetiletý Michal, žijící poněkud divokým, téměř promiskuitním stylem a vystupující se značným sebevědomím. Domýšlivost, arogance a sebestřednost činí z Michala odepsanou a zkrachovalou postavu, která postupně ztrácí soudnost a propadá se do beznadějné samoty. Autor přivádí na scénu i další osoby a jejich příběhy: sleduje ukončení vztahu mezi dvěma gayi, monolog třicetiletého Tomáše, nešťastně zamilovaného do úspěšného fotbalisty. Objevuje se tu i stárnoucí muž s pozdním platonickým vzplanutím k mladíkovi, lesbický pár, vychovávající dvanáctiletého chlapce apod. V závěrečné próze autor téměř dokumentárním jazykem popisuje Prahu jako prostředí se značnou koncentrací homosexuálních jedinců, kteří jen velmi obtížně hledají cestu k plnohodnotnému uznání dnešní společnosti.

Popis
Čtenářská kategoriee-kniha
ZáhlavíFolný, Jan
NázevBuzíčci
AutorJan Folný
VydáníPrvní, elektronické vydání
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelHost
Rok vydání2013
Rozsah1 online zdroj (248 stran)
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran248
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7491-042-5; 978-80-7491-043-2
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiBuzíčci --; Box of Roses --; Supertalent --; Dán jen se dvěma rukama --; Neviditelný --; Dort pro Honzíka --; Změna času --; Poste restante, Bao Loc Post Office, Lam Dong, Vietnam --; Třídní sraz --; Slohové práce žáka páté třídy Jana F. --; Praha plná buzíčků

Lístek

MARC