Kniha

Búrská válka

Vydání: Skřivan 2004 | Jazyk: čeština | Signatura: D 15566

Nevelká rozsahem, ale velmi obsažná publikace o vleklých bojích i mezinárodních souvislostech koloniální války v jižní Africe na přelomu 19. a 20. století.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Búrská válka

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Přibližně od poloviny 19. století a zejména pak po r. 1867, kdy byla v Kapsku objevena velmi bohatá naleziště diamantů, stupňuje Velká Británie úsilí o naprosté ovládnutí jižní Afriky. Do samosprávné federace zdejších britských kolonií chtěl Londýn začlenit i búrské republiky Transvaal a Oranžský svobodný stát. V r. 1880 vypuklo první búrské povstání, v roce 1899 tzv. druhá válka za svobodu, která později přešla v gerilovou válku. Autor objasňuje příčiny a podmínky u nás nepříliš známé koloniální války na jihu Afriky, která výrazným způsobem ovlivnila další vývoj v regionu i v samotné Velké Británii. Čb fotografie, mapky, chronologický přehled, seznam literatury.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíNERAD, Filip
NázevBúrská válka
AutorFilip Nerad
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelSkřivan
Rok vydání2004
Rozsah232 s.
Durata
Vybavenífot., mapa
Rozměry15 cm
Počet stran232
Doprovodný materiál
Název ediceOrbis bellorum ;
Poznámka
ISBN80-86493-13-X
Cena195
Obsahová char. "OCH"D3c5
Obsah OCHuDějiny států jižní Afriky. (JAR, Zimbabwe, Svazijsko, Lesotho, Namibie, Zambie, Botswana, Mozambik, Malawi. Africké ostrovy v Indickém a Atlantském oceánu - Madagaskar, Komory, Seychely, Mauritius).

Lístek

MARC
Náhledy
Búrská válkaBúrská válkaBúrská válkaBúrská válka