Kniha

Bizarní povídky

Vydání: Host 2021 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 97242 | Chci jiné vydání

Povídkový soubor polské nobelistky předkládá rozmanité pohledy na podivnost a její pronikání do každodenní životní samozřejmosti.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Bizarní povídky

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Sbírka povídek polské literární hvězdy Olgy Tokarczukové zahrnuje desítku příběhů, časově rozkročených od 17. století po fantastickou budoucnost, žánrově pak od téměř všedních příběhů, narušených vpádem nečekaného a nezvyklého, přes výjevy fantaskní či snové až po regulérní výlety do hájemství sci-fi. Držitelka Nobelovy ceny za literaturu v nich zkoumá povahu podivnosti, její formy a rozsah, v němž zasahuje do lidských životů - od zneklidňujících detailů (jako je nezvyklý šev na ponožkách či bizarní složení zavařenin), které dokáží labilního protagonistu vykolejit ze zažitých jistot, až po všesvětovou dystopickou vizi nelidské podoby, do níž může dospět civilizace. I zde zaznívají obvyklé autorčiny tóny, jako je ekologie, feminismus či silně kritický pohled na vlastní historii.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíTokarczuk, Olga
NázevBizarní povídky
AutorOlga Tokarczuková ; přeložil Petr Vidlák
PřekladatelVidlák, Petr
VydáníDruhé, brožované vydání
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelHost
Rok vydání2021
Rozsah225 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran225
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-275-0529-6
Cena249
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiCestující --; Zelené děti --; Zavařeniny --; Švy --; Návštěva --; Pravdivý příběh --; Srdce --; Transfugium --; Hora Všech svatých --; Kalendář lidských svátků

Lístek

MARC