Kniha

Betlémská hvězda

Vydání: Advent-Orion 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22443

Druha sbírka veršů českého kazatele, misionáře a básníka námětově těží z křesťanských tradic a z připomenutí a zdůraznění některých biblických motivů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Betlémská hvězda

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Verše Samuela Martaska čerpají náměty z klasických biblických předloh a jsou prodchnuty vírou, láskou a nadějí. Autor se nechal tentokrát inspirovat především okamžikem, kdy se v betlémském chlévě před více než dvěma tisíci lety narodilo malé dítě. Význam této nevšední chvíle spatřuje Matrasek především ve skutečnosti, že do světa vstupuje osobnost, která nemá obdoby a jejíž činy a konání se nedají porovnat se skutky žádného jiného člověka. Tento základní motiv se autor snaží zpracovat na základě vlastní a neopakovatelné spirituální zkušenosti i intenzivního duchovního prožitku, jenž je zprostředkován prizmatem osobního setkání s místy, kde k této historické události došlo.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíMARTASEK, Samuel
NázevBetlémská hvězda
AutorSamuel Martasek ; [ilustrace Jan Bárta]
IlustrátorBárta, Jan
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAdvent-Orion
Rok vydání2013
Rozsah114 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry21 cm
Počet stran114
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7172-824-5
Cena128
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiJaký je Bůh --; Můj obdiv --; Neodmítej Ho --; Miriam, zpívej! --; Jaký je? --; Početí --; Důvěrně --; Vánoční vzpomínka --; Vánoce v Izraeli --; Nám, nám se narodil --; Odkud přišli koledníci --; Tři --; Mudrci od východu --; Betlémská hvězda --; V chrámu --; Simeon a Channa prorokyně --; Dočkali se --; Vánoční přání --; Co kdyby dnes --; Syn svědčí o otci --; Ten narozený Hošíček --; Resumé --; Apoteóza na Světlo světa --; Hlas posla --; Ty olivy --; Mlčenliví svědci --; Jak bych Tě neměl chválit! --; Volání Posla --; Otec vypráví synu --; Slova z kříže --; Světlo Slova --; Volání Posla --; O slávě v nebesích --; Na prahu zaslíbené země --; Já, Ježíš --; Radost v naději --; Jasná hvězda --; O touze a naději --; Vykoupení chválí --; Poklad v Ježíšovi --; Lítost a touha --; Pohádky pro dospělé --; Volání Posla --; Ježíš želí ztracené --; Volání Posla --; O slávě nebes --; Včera, dnes a zítra --; Slyšel jsem o Zemi --; Můj advent

Lístek

MARC