Kniha

Báseň psaná vichřicí

Vydání: s.n. 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22445

Sbírka veršů, vydaná ostravskou básnířkou a výtvarnicí vlastním nákladem, je doprovázena autorčinými fotografiemi a reprodukcemi jejích obrazů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Báseň psaná vichřicí

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Sbírka Heleny Sládkové obsahuje téměře čtyřicet stručných textů, v nichž je hlavní úloha přisouzena lyrickým a intimním reflexím. Autorka většinou v útržkovitých informacích podává zprávu o tom, jak vnímá současný svět, co ji na něm zajímá nebo naopak odpuzuje. Především však se pokouší dodat své výpovědi osobitou formu, která spočívá v pozorování jemných a křehkých pocitů a dějů, jež probíhají v její blízkosti. Tak je tomu třeba při pohledu na vázu plnou mečíků, při vnímání přírodních obrazů, v nichž se prolínají větve, barvy a kořeny i slunečnice se "sklopenou hlavou". Na druhé straně však v autorčině poezii zaznívají i tóny bolesti a pochmurné motivy, které jsou vyjádřeny třeba metaforou ďábla, poraněným motýlem i "jedovatostí nicoty".

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSLÁDKOVÁ, Helena
NázevBáseň psaná vichřicí
AutorHelena Sládková
Vydání
Měřítko
Místo vydání[S.l.]
Země vydáníČesko
Nakladatels.n.
Rok vydáníasi 2013
Rozsah[50] s.
Durata
Vybavenífot.
Rozměry20 cm
Počet stran
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena80
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiMečíky a hlas --; Návrat --; Bílý déšť --; Slunečnice --; Pomalu se ztrácíš --; Zkameněl --; Je ďábel --; Potkala jsem starou cigánku --; Poraněný motýl --; Závoj --; V dešti --; Kopřivy a pavučina --; Na cestě do Babylónu --; Stvořitel --; Čas pozřel včerejšek --; Jdu krajinou --; Kočka --; Za zpěvu skřivana --; Píseň pro tebe --; Báseň psaná vichřicí --; Sen o bílé vlčici --; Anděl --; Bílý stín --; Příběhy nočních motýlů a stínu --; Vybuchují světla barevnosti --; Schováváš se za svou maskou --; Jsou rána --; Jako vír --; Záříš --; Po ulici jdoucí --; Terpertýn a sliz --; Z prázdnoty --; V ranách šlehajících jiter --; Jen kvůli pocitu --; V pološeru --; Od chvíle kdy jsem Tě... --; Zita

Lístek

MARC