Kniha

Atlas krajiny České republiky

Vydání: Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví 2009 | Jazyk: česky a anglicky | Signatura: E 17687

Atlas představuje unikátní souborné kartografické dílo, které zobrazuje současný stav a poznání krajiny ČR a zároveň vydává svědectví o její historii.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Atlas krajiny České republiky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Svým obsahem i rozsahem monumentální dílo poskytuje odborné i laické veřejnosti množství informací o přírodním, kulturním i společenském prostředí obyvatel České republiky a s využitím nejmodernějších kartografických a geoinformačních nástrojů prezentuje pohled na krajinu ČR na počátku 21. století. Atlas je rozdělen do 8 oddílů, které na sebe vzájemně navazují: 1. Krajina – předmět studia (Pojetí krajiny; Historické a současné dokumenty o krajině); 2. Geografická poloha (Svět; Evropa a Česká republika); 3. Historická krajina (Formování státu a správy území; Procesy změn v krajině; Vývoj využívání krajiny; Historická přírodní rizika); 4. Přírodní krajina (Energie; Ovzduší; Geologické podmínky; Reliéf; Vodstvo; Půdy; Rostlinstvo a živočišstvo; Typy přírodní krajiny); 5. Současná krajina (Obyvatelstvo; Sídla a osídlení; Ekonomické aktivity v krajině; Využívání krajiny); 6. Krajina jako dědictví (Ochrana přírodní krajiny; Ochrana kulturního dědictví; Přírodní a kulturní významnost krajiny); 7. Krajina jako prostor pro společnost (Přírodní a antropogenní rizika; Kvalita životního prostředí; Limity a potenciály krajiny); 8. Krajina v umění. - Atlas obsahuje přesně 1 137 číslovaných objektů. V nich je 906 mapových a 767 nemapových prvků (grafy, tabulky, kresby, fotografie, schémata atd.). Jako výchozí bylo zvoleno měřítko mapy 1 : 500 000, čemuž odpovídá velikost mapového rámu (dvoustrany) 610 x 1014 mm.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíATLAS
NázevAtlas krajiny České republiky
PodnázevLandscape atlas of the Czech Republic
Vydání1. vyd
MěřítkoMěřítka různá
Místo vydáníPraha, Průhonice
Země vydáníČesko
NakladatelVýzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví
Rok vydání2009
Rozsah1 atlas (331 s.)
Periodicitaneuvedeno
Durata
Vybaveníca 1115 barev. map
Rozměry62 cm
Počet stran331
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-85116-59-5
Cena20000
Obsahová char. "OCH"E1b
Obsah OCHuMapy. Atlasy. Plány. Historické mapy a atlasy.

Lístek

MARC