Kniha

Atentát na Heydricha

Vydání: Argo : Post Bellum 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: D 22618

Portréty osobností spjatých s protinacistickým odbojem, atentátem na Heydricha a následnými represemi ze strany okupační moci.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Atentát na Heydricha

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Knížka nás seznamuje s osudy československých parašutistů zapojených do přípravy a provedení atentátu na Reinharda Heydricha, lidí i celých rodin zapojených do protifašistického odboje a rovněž představitelů nacistické okupační správy. Úvod popisuje samotný průběh atentátu a heydrichiádu. Nechybí obrazová příloha.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKroupa, Mikuláš
NázevAtentát na Heydricha
Podnázevsedmdesát příběhů Paměti národa
Autorautoři textů Mikuláš Kroupa, Michal Šmíd, Veronika Kroupová, Martin Kroupa, Petr Nosálek, Robert Břešťan, Petr Dudek, Hynek Moravec, Kateřina Hejdová, Viktor Portel, Marie Novotná, Martin Jindra, Jaroslav Čvančara, Martin Reichl, Andrea Jelínková, Tereza Babková a "sběrači" Post Bellum a Paměti národa
Autor textuŠmíd, Michal; Kroupová, Veronika; Kroupa, Martin; Nosálek, Petr; Břešťan, Robert; Moravec, Hynek; Hejdová, Kateřina; Portel, Viktor; Novotná, Marie; Jindra, Martin; Čvančara, Jaroslav; Reichl, Martin; Jelínková, Andrea; Urbářová, Teresa
VydáníVydání první - dotisk
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo : Post Bellum
Rok vydání2016
Rozsah157 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh
Durata
Vybaveníilustrace, faksimile, portréty
Rozměry21 cm
Počet stran157
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-905250-0-9; 978-80-257-1865-0
Cena298
Obsahová char. "OCH"D2d
Obsah OCHuDějiny českých zemí v období let 1939 - 1945. Protektorát Čechy a Morava. Odboj proti fašismu (domácí i zahraniční). Exil. Exilová politická reprezentace.

Lístek

MARC