Kniha

Anglické listy

Vydání: Leda 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: E 16220 | Chci jiné vydání

Anglie a její svérázní obyvatelé v cestopisných črtách Karla Čapka, které původně vznikaly jako sloupky pro Lidové noviny.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Anglické listy

Další vydání

(8)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Knížka plná bystrých postřehů a laskavého humoru vznikla na základě dvouměsíčního pobytu spisovatele v Anglii v roce 1924. Čapek líčí své dojmy z britské metropole, jejích rušných ulic či vzorně udržovaných parků, vtipně komentuje své návštěvy londýnských pamětihodností i výlety do Cambridge a Oxfordu. Nechybí ani postřehy z cesty do Skotska a Walesu, ani stručné portréty velikánů anglické literatury. Čapek výstižně charakterizuje anglickou národní povahu, upozorňuje na kulturní rozdíly mezi ostrovní říší a starým kontinentem a v závěru vyjadřuje svůj respekt k britským demokratickým tradicím. Svou svěžest a vtip neztratily Čapkovy cestopisné fejetony ani s odstupem několika desetiletí. Text doprovázejí drobné autorovy kresby.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíČAPEK, Karel
NázevAnglické listy
Autor[Naps. a il.] Karel Čapek
Vydání
Měřítko
Místo vydáníVoznice, Praha
Země vydáníČesko
NakladatelLeda; Rozmluvy
Rok vydání2009
Rozsah116 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran116
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7335-179-3; 978-80-85336-67-2
Cena149
Obsahová char. "OCH"E2a3
Obsah OCHuCestopisy: Západní Evropa. Německo, Francie, Švýcarsko, Nizozemí, Belgie, Lucembursko, Anglie, Wales, Skotsko, Severní Irsko, Irská republika.

Lístek

MARC