Kniha

Anglické chůvy ((3),)

Vydání: Baronet 2024 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 110301

Závěrečný díl volné trilogie věnující se fenoménu norlandských chův v Anglii na počátku 20. století. Naše hrdinky se musí rozloučit na prahu první světové války.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Anglické chůvy
                        ((3),)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Na pozadí končící šťastné epochy evropských dějin zažívá Katie spokojené dny s dětmi řecké královské rodiny. Idyla je však brzy přervána balkánskými válkami. Katie odjíždí se svými svěřenci do bezpečí k carskému dvoru do Ruska, ale její moderní výchovné metody naráží na zkostnatělé představy babičky malých princezen. Dokáže Katie vytrvat a nezradit ideály Norlandského ústavu? Ella Perkinsová dovedla své hrdinky až na práh první světové války a uzavřela osudy všech tří hlavních postav. Mary se musí rozhodovat mezi láskou a prací. Joan je postavena před velkou výzvu a Katie se těžko loučí se svou důvěrnou přítelkyní, velkokněžnou Jelenou. Bezpečí malých princezen je však přednější. A na obzoru se již stahují mračna první světové války. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPerkins, Ella
NázevAnglické chůvy
Označení a číslo části(3),
Název částiKatie a její sen o svobodě
AutorElla Perkins ; z německého originálu Die Norland nannys - Katie und der Traum von Freiheit ... přeložil Tomáš Kurka
PřekladatelKurka, Tomáš
Vydání1. vydání
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelBaronet
Rok vydání2024
Rozsah303 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran303
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-269-2349-7
Cena399
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.

Lístek

MARC