Kniha

6. "pražská" všeruská konference SDDSR v roce 1912 ve vzpomínkách současníků

Vydání: 1972 | Jazyk: čeština | Signatura: GC 26032

Sborník vzpomínek Leninových současníků na VI. "Pražskou" tajnou všeruskou konferenci v Praze v Hybernské ulici v budově Lidového domu v roce 1912, jejíž předsedou byl V.I.Lenin.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
6. "pražská" všeruská  konference SDDSR v roce 1912 ve vzpomínkách současníků

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

VI. "Pražská" konference formulovala strategii bolševismu směřovat k demokratické revoluci v Rusku. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány Leninovým současníkům, kteří na konferenci vzpomínají. Sborník vzpomínek Leninových současníků připomene, že Praha patří mezi evropská města spjatá s Leninovým jménem a s historií Komunistické strany Sovětského svazu. Konference stmelila řady bolševické strany. Na organizaci konference se podílela také Naděžda Krupská, ale na konferenci nebyla. Muzeum V.I. Lenina má přiblížit atmosféru doby, v níž konference probíhala. Text doplňují fotografie Leninových současníku, kteří na konferenci vzpomínají (J.Havlena, N.A.Semaško, J.P. Onufrijev, V. Vacek aj.) a dobové obrázky Prahy spojené s konferencí. V závěru je obsah a seznam fotografií.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPRAŽSKÁ
Název6. "pražská" všeruská konference SDDSR v roce 1912 ve vzpomínkách současníků
Vydání
Měřítko
Místo vydání
Nakladatel
Rok vydání1972
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran36
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena8
Obsahová char. "OCH"G5a
Obsah OCHuPolitické strany. Díla představitelů jednotlivých politických stran. Politická hnutí všeobecně.

Lístek

MARC
Náhledy
6. "pražská" všeruská  konference SDDSR v roce 1912 ve vzpomínkách současníků6. "pražská" všeruská  konference SDDSR v roce 1912 ve vzpomínkách současníků6. "pražská" všeruská  konference SDDSR v roce 1912 ve vzpomínkách současníků6. "pražská" všeruská  konference SDDSR v roce 1912 ve vzpomínkách současníků