Kniha

50 let Observatoře Praha-Libuš

Vydání: Český hydrometeorologický ústav 2017 | Jazyk: čeština | Signatura: JD 9168

Publikace vydaná k 50. výročí meteorologické observatoře v Praze-Libuši. Popisuje vznik, vybavení, personální obsazení a činnost observatoře.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
50 let Observatoře Praha-Libuš

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Publikace popisuje historii pracoviště a její personální obsazení. V deseti kapitolách se věnuje jejím činnostem – mj. radarové a družicové meteorologii a jejím produktům. Původně plánovaná aeorologická stanice dnes zahrnuje pracoviště všech tří odborných úseků ČHMÚ (meteorologie a klimatologie, ochrany čistoty ovzduší a hydrologie). Významná jsou v Libuši i Oddělení přístrojové techniky a Centrální a kalibrační laboratoře imisí, kterým jsou také věnovány samostatné kapitoly. Publikaci ilustrují dobové i současné snímky, meteorologické mapy a grafy.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíFrancová, Martina
Název50 let Observatoře Praha-Libuš
Autorautoři textové části: Martina Francová, Petr Havránek, Pavel Kačírek, Jan Kráčmar, Štěpán Kyjovský, Martin Motl, Petr Novák, Štěpán Rychlík, Martin Setvák, Pavla Skřivánková, Jaroslav Šantroch, Pavel Žárský
Autor textuHavránek, Petr; Kačírek, Pavel; Kráčmar, Jan; Kyjovský, Štěpán; Motl, Martin; Novák, Petr; Rychlík, Štěpán; Setvák, Martin; Skřivánková, Pavla; Šantroch, Jaroslav; Žárský, Pavel
Vydání1. vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelČeský hydrometeorologický ústav
Rok vydání2017
Rozsah50 stran
Durata
Vybaveníilustrace (převážně barevné), mapy, portréty
Rozměry30 cm
Počet stran50
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-87577-76-9
Cena52
Obsahová char. "OCH"D5c1d
Obsah OCHuPraha 4. Braník. Háje. Hodkovičky. Chodov. Cholupice. Kamýk. Komořany. Krč. Kunratice. Lhotka. Libuš. Michle. Modřany. Nusle. Písnice. Podolí. Šeberov. Točná. Újezd.

Lístek

MARC