LP

Jak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváci

Signatura: SV 3348

Václav Voska a Alena Kreuzmannová přestavují v hudebních ukázkách významné herecké osobnosti jako zpěváky operet a hudebních komedií v repertoáru pražských scén 20. a 30. let.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Jak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváci

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Píseň o morálce žaludku, Kanonýrská píseň - Žebrácká opera (Kurt Weill/Karel Balling; zp. Zdeněk Štěpánek, František Kreuzmann). Zde zříte diplomata, Jen hrajme dál - Štěstí v lásce - Polská krev (Oskar Nedbal, úpr. Jaroslav Řídký, Karel Balling a Karel Hrnčíř; zpívá Meda Valentová, František Smolík, František Kreuzmann). Když býval dědeček studentík - menuet (Karel Balling, zpívá František Smolík). V Paříži u hodin před Madelaine (Maurice Lindeman / Emanuel Brožík; zpívá František Smolík). Svět mám tak rád - z filmu obrácení Ferdyše Pištory (Julius Kalaš, arr. Miloš Smatek / Karel Hrnčíř; zpívá Zdeněk Štěpánek). Dona Clara (Martin Uhl / Ruda Jurist; zpívá František Kreuzmann). Sonny boy (B. G. De Sylva - Lew Brown - Ray Henderson - Al Jolson; zpívá František Kreuzmann). Tenkrát nám hrála hudba (Jiří Červený, arr. Erno Košťál; zpívá František Kreuzmann). Kudrnatá - One-step (Jiří Červený, zpívá František Kreuzmann). Spejbl a kurtizána - Scéna z revue Amorkovy rozmary - na motiv písně I lift up my finger (Leslie Sarony / Josef Skupa, int. Josef Skupa a Anči Kreuzmannová, Antonín Kuncman - klavír). Chaloupka s paloukem - z hudební komedie Hadrián z Římsů podle V. Klicpery; zpívá Vlasta Burian). Ta zdejší hospoda - ze hry Paní Marjánka, matka pluku (Václav Trojan / Jose Kajetán Tyl;, upr. František Rachlík; zpívá Vlasta Burian).

Popis
Čtenářská kategorieLP
ZáhlavíJAK
NázevJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváci
Vydání
Měřítko
Místo vydání
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran
Doprovodný materiál
Poznámka
Katalogové číslo zvuk.0131170 (Supraphon)
Obsahová char. "OCH"V8a15a
Obsah OCHuPop music - nahrávky.

Lístek

MARC
Náhledy
Jak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváciJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváciJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváciJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváciJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváciJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváciJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváciJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváciJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváciJak je neznáme aneb Známí herci jako zpěváci