Kniha

Práwa Městská Králowstwj Cžeského

Vydání: Kyrchner 1755 | Jazyk: čeština | Signatura: H 3556

Zákoník Pavla Kristána z Koldína vychází z práva pražských měst, zemského práva, různých sněmovních usnesení a zahrnuje i některé prvky římského civilního práva. První vydání pochází z roku 1579.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Práwa Městská Králowstwj Cžeského

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Tištěno gotikou. Titulní l. červeně a černě s mědirytem Českého lva, personifikovanou Spravedlností a Hojností v rokokové kartuši. Signatury, stránkové kustody, arabská paginace, vlys. Plná verzála ve volném prostoru, plné iniciály na ornamentálním a rokokovém pozadí. Na str. 1 vlys s Českým lvem. na str. 158 a 159 mědirytiny zobrazující strom pokrevní příbuznosti v české a latinské mutaci. Vazba papírová, pevné desky (silně poškozená).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKRISTIÁN z Koldína, Pavel
NázevPráwa Městská Králowstwj Cžeského
Autor textuKristián z Koldína, Pavel
Vydání
Měřítko
Místo vydáníW Starém Městě Pražském
Země vydáníČesko
NakladatelKyrchner
Rok vydání1755
Rozsah[12], 352, [55] s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry30 cm
Počet stran352
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"D5a6
Obsah OCHuPrávo a sociologie v Praze. Pražská městská správa. Pražské městské knihy a matriky. Pražský obecní řád, pražské vyhlášky a nařízení. Pražská policie a soudy. Kriminalita v Praze. Sociální péče v Praze. Sociologie Prahy. Sociologický výzkum v Praze.

Lístek

MARC
Náhledy
Práwa Městská Králowstwj CžeskéhoPráwa Městská Králowstwj CžeskéhoPráwa Městská Králowstwj CžeskéhoPráwa Městská Králowstwj CžeskéhoPráwa Městská Králowstwj CžeskéhoPráwa Městská Králowstwj Cžeského