Kniha

Zahradníkův rok

Vydání: Fragment 2007 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 55607 | Chci jiné vydání

Soubor lehce načrtnutých skic, ve kterých autor úsměvně vypráví o práci zahrádkářů a zahradníků a o radostech i starostech, které jim práce na zahrádce během celého roku přináší.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Zahradníkův rok

Další vydání

(13)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Text knihy vznikal v letech 1925-1928 a poprvé jej v autorem redigované podobě vydalo nakladatelství Aventinum v roce 1929. Čapek, sám náruživý zahradník, vypráví vtipně a zaujatě o práci, úspěších i nezdarech zahradníka v neměnném koloběhu ročních dob. Zaujme bystrými postřehy a objevnými pohledy na věci zdánlivě všední a dobře známé a nejen laického čtenáře, ale i odborníka udiví šíří a hloubkou svých zahradnických znalostí.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíČAPEK, Karel
NázevZahradníkův rok
Autor[Naps.] Karel Čapek ; obrázky Josef Čapek
IlustrátorČapek, Josef
VydáníV Nakl. Fragment 1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelFragment
Rok vydání2007
Rozsah111 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran111
Doprovodný materiál
Název ediceKarel Čapek
Poznámka
ISBN978-80-253-0518-8
Cena179
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiJak se zakládají zahrádky --; Jak vzniká zahradník --; Zahradníkův leden --; Semínka --; Zahradníkův únor --; O umění zahradnickém --; Zahradníkův březen --; Pupence --; Zahradníkův duben --; Svátek --; Zahradníkův máj --; Požehnaný déšť --; Zahradníkův červen --; O zelinářích --; Zahradníkův červenec --; Kapitola botanická --; Zahradníkův srpen --; O pěstitelích kaktusů --; Zahradníkovo září --; Půda --; Zahradníkův říjen --; O krásách podzimu --; Zahradníkův listopad --; Příprava --; Zahradníkův prosinec --; O životě zahradnickém

Lístek

MARC
Náhledy
Zahradníkův rokZahradníkův rok