Kniha

Vzkazy na účtence

Vydání: Biru 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22311

Opožděný básnický debut osmdesátiletého autora, člena skupiny Libeňských psychiků, obsahuje verše, které vycházejí z jeho celoživotního vztahu a inspirace surrealistickou poezií.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Vzkazy na účtence

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Stanislav Vávra je svým způsobem žijící literární legendou, v jehož vzpomínkách je navždy zakotveno přátelství s libeňskými "pábiteli" Bohumilem Hrabalem a Vladimírem Boudníkem. Ve své pozdní sbírce, která obsahuje autorovy básně z posledního období, se Vávra inspirativně vrací do dob svého surrealistického okouzlení a dokazuje, že i dnes může tento směr zazářit v rezolutních a vášnivých barvách. Autor využívá klasického rýmu i volného verše, dbá na rytmický takt a především překvapuje nápaditostí, v níž se střídá melancholie uplynulého času se současností.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíVÁVRA, Stanislav
NázevVzkazy na účtence
AutorStanislav Vávra ; [doslov Básník Ticho]
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelBiru
Rok vydání2013
Rozsah60 s.
Durata
Vybavení
Rozměry18 cm
Počet stran60
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-905410-1-6
Cena129
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiPosílám vzkazy na účtence... --; Vlna za vlnou se vrací a ztrácí... --; Tvůj obraz se ztrácí... --; Skleněné tváře sající sluneční svit... --; Žlutý vlas... --; Kouzelný proutek... --; Pamatuješ?... --; Vyrůstáš z plastové pěny... --; Bronzový šál... --; Nacházím stále stejnou cestu... --; Ten obraz --; Rozházené kameny... --; S tělem v půli - bázní přetnutá... --; Střep v dlani --; Být bez hlavy... --; Jsi krásná... --; Pohlazení --; Jehla v písku --; V zrcadle uvězněná růže,,, --; Hořlavé páry skal... --; Pomalu odplouváš... --; Tlapky mohérových poledníků... --; Zhasínání... --; Ukrývat v Tvých řasách... --; Meč a klíč... --; Jsi zítřejší ráno... --; Nejtišší netopýři... --; Olysalé city... --; Touhou... --; Ptáci letící na jih sledují dráhu vykrojenou... --; Les pozdních lásek... --; Shrbené stíny sežehnuté časem... --; Učinit pohyb a najít čas v sobě i mimo sebe... --; Každý den... --; Bimetalická ruka --; Psí pláč --; Nedoslýchavá lastura --; Zrcadlo v němž vidím svět... --; Samé karty... --; Vlastním šípem poraněná... --; Přešel jsem ledové pole... --; Myšlenky -... --; Vzpoura plazů... --; Plaché listí --; Zkřehlé hadovité Á... --; Zavřený klíč --; Matné sklo --; Chtěl jsem být...

Lístek

MARC