Kniha

V jiném světle

Vydání: Pavel Ševčík - Veduta 2017 | Jazyk: čeština | Signatura: D 23145

Zajímavé životní příběhy devíti českých osobností z osobní korespondence s jejich blízkými, jejichž některé stránky jsou málo známé či dokonce zcela neznámé.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
V jiném světle

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Co mají společného E. E. Kisch a Alfred Redl, Klementina Hanušová a Miroslav Tyrš, Václav Brožík, Milan Rastislav Štefánik, malíř Kamil Lhoták, Alfréd Radok a Blanka Waleská, žena slavného zápasníka Miroslava Frištenská, nebo sochař Bohumil Kafka? Neobyčejný životní příběh, jehož některé stránky jsou málo známé, nebo dokonce neznámé. Dověděl se "zuřivý reportér" Egon Erwin Kisch o aféře plukovníka generálního štábu rakousko-uherské armády opravdu tak, jak popisuje ve svých reportážích? Co ještě prožil Václav Klement a jeho jezdci Václav Vondřich, Narcis Podsedníček a Čeněk Rieger při závodech ve francouzském Dourdanu a na trase Paříž-Vídeň? Jaký byl život ženy nejslavnějšího českého zápasníka Gustava Frištenského? Co víme o posledních měsících a dnech slavného malíře Václava Brožíka v Paříži? S jakými pocity ze švédské emigrace se Alfréd Radok svěřil přední herečce pražského Národního divadla Blance Waleské? Komu psal o svých názorech na život a umění Kamil Lhoták? Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDitrych, Břetislav
NázevV jiném světle
Podnázevpříběhy, které možná neznáte
AutorBřetislav Ditrych
VydáníI. vydání
Měřítko
Místo vydáníŠtíty
Země vydáníČesko
NakladatelPavel Ševčík - Veduta
Rok vydání2017
Rozsah218 stran
Durata
Vybaveníilustrace, portréty, faksimile
Rozměry24 cm
Počet stran218
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-86438-68-9
Cena240
Obsahová char. "OCH"D2+
Obsah OCHuČESKÉ, SLOVENSKÉ A ČESKOSLOVENSKÉ DĚJINY. Oborové slovníky, encyklopedie, bibliografie. Osobnosti a memoáry. Syntetické práce. Sborníky. Historické atlasy. Chronologie.

Lístek

MARC