E-kniha

Tvůj hlas

Vydání: Městská knihovna v Praze 2016 | Jazyk: čeština

Básnická sbírka Josefa Hory, poprvé vydaná roku 1930, která se stala mezníkem jeho tvorby a naznačila novou linii ve vývoji autorovy poezie.

Více informací...

Dostupné on-line nebo jako e-kniha

Získat Přidat na seznam
Tvůj hlas

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Josef Hora zkomponoval tuto sbírku v době, kdy se názorově rozchází s myšlenkami radikální levicové ideologie. Do popředí se stále více prodírají duchovní hodnoty, které naplňují jeho verše chvějivými a křehkými tóny. Hora se soustředí na lyrické meditace, v nichž oslavuje lidské bytí pulzující v rovnováze s časovou kontinuitou. I proto se vrací do dětství nebo k toulkám po melancholicky zasněných krajinách, v nichž nezapřel máchovské motivy, které se konečně výrazně projevují i v jednom z dalších samostatných opusů.

Popis
Čtenářská kategoriee-kniha
ZáhlavíHora, Josef
NázevTvůj hlas
AutorJosef Hora
VydáníV MKP 1. vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelMěstská knihovna v Praze
Rok vydání2016
Rozsah1 online zdroj (58 stran)
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran58
Doprovodný materiál
Název ediceE-knihovna
Poznámka
ISBN978-80-7532-275-3; 978-80-7532-274-6; 978-80-7532-276-0; 978-80-7532-277-7
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiJaro --; Probuzení --; Studánky, z nichž jsme nepili --; Noc lásky --; Ulice --; Rudé stíny --; Ruce --; Za Majakovským --; Na březích vod --; Síť --; Podzim --; Sen --; Vy všichni --; V jasu ztopené --; Někde v dálce --; Ústa --; Okno --; A jenom vítr všecko ví --; Náměsíční --; Soumrak --; Den --; Žně --; Léto --; Sny --; Nemocní --; Město --; Odešli všichni --; Ozvěna --; Podjaří --; Luna --; Sobota --; Duben --; Idyla --; Tam dole --; Nebesa dnů jdou --; Křídla --; Oceán --; Nad hrobem Baudelairovým --; Závrať --; Chvějí se světla --; V šeru --; V dešti --; Sen --; V mlze --; Elegie --; Jezero --; Podzim

Lístek

MARC