Kniha

Takový pěkný pár

Vydání: Naše vojsko 2017 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 84927

Výbor z autorovy povídkové tvorby sleduje nit Fitzgeraldova života a dokresluje tak autorovu osobnost i způsob jeho tvorby.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Takový pěkný pár

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Výbor z časopiseckých povídek, sestavených do chronologického cyklu od let jinošství přes dospívání a první lásky až k manželství, je zároveň zrcadlem autorových osudů. Hrdinky povídek jsou oslnivě krásné, úspěšné, bohaté - a pro své partnery bez výhrady ničivé. Hrdinové mohou být nadaní a ctižádostiví, ovšem často jsou také napůl chudí. Ve škole, v armádě, v dospělém životě, všude se potýkají s rozporem mezi ideály "amerického snu" a skutečností. S koncem dekády následovalo rozčarování a pád do světa zmítaného hospodářskou krizí a předzvěstí války.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíFitzgerald, Francis Scott
NázevTakový pěkný pár
AutorFrancis Scott Fitzgerald ; z anglických originálů The bodley head a Bits of paradise přeložila Vlasta Dvořáčková
PřekladatelDvořáčková, Vlasta
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníxr-
NakladatelNaše vojsko
Rok vydání2017
Rozsah473 stran
Durata
Vybavení
Rozměry22 cm
Počet stran473
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-206-1662-3
Cena399
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiSběratelé průšvihů --; Večer na výstavišti --; Náfuka --; Myslí si, že je báječný --; Polapený stín --; Stadion --; První úlovek --; Berenika stříhá vlasy --; Ledový palác --; Ta poslední kráska Jihu --; Kdo nešetří, má za tři --; Hotelové dítě --; Plavci --; Jákobův žebřík --; Magnetizmus --; Dětské odpoledne --; Kde dělají domky pro panenky --; Bouřlivá plavba --; Nový život --; Rodina ve vichřici --; Ztracené desetiletí --; Obchodník Finnegan --; Pár cvoků --; Takový pěkný pár

Lístek

MARC