Kniha

Staré pověsti české

Vydání: Dobrovský 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 72156 | Chci jiné vydání

Mistrovské umělecké převyprávění díla lidové tvořivosti a fantazie, v němž celé generace anonymních autorů zachytily nejzajímavější úseky našich dávných dějin, patří ke zlatému fondu české literatury.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Staré pověsti české

Další vydání

(37)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Prostým, ale básnicky účinným jazykem vypravuje autor nejen staré zkazky o samotných počátcích života na našem území, jak je zachovala buď lidová tradice nebo později staří kronikáři, ale i pověsti z doby pozdější, jimiž si lid opředl začátky a upevňování křesťanství u nás a které vznikly především jako výraz životní moudrosti a tužeb prostého člověka.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíJIRÁSEK, Alois
NázevStaré pověsti české
Autorvypravuje Alois Jirásek ; ilustroval Věnceslav Černý
IlustrátorČerný, Věnceslav
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelDobrovský
Rok vydání2013
Rozsah321 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry27 cm
Počet stran321
Doprovodný materiál
Název ediceOmega
Poznámka
ISBN978-80-7390-009-0
Cena199
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiStaré pověsti české --; O Čechovi --; O Krokovi a jeho dcerách --; O Bivoji --; O Libuši --; O Přemyslovi --; Libušina proroctví --; Dívčí válka --; O Křesomyslu a Horymírovi --; Lucká válka --; Durynk a Neklan --; Pověsti doby křesťanské --; O králi Svatoplukovi --; O králi Ječmínkovi --; Praporec sv. Václava --; O Bruncvíkovi --; Opatovický poklad --; O staré Praze --; Žito kouzelník --; O králi Václavovi IV. --; Staroměstský orloj --; O Daliborovi z Kozojed --; Ze Židovského Města --; Smutná místa --; Faustův dům --; O Žižkovi --; Kutnohorští havíři --; Bílá paní --; Růžový palouček --; Boží soud --; O Janošíkovi --; Ze starých proroctví --; Sibyllina proroctví --; Proroctví slepého mládence --; Proroctví Havlase Pavlaty --; Různá proroctví --; Blaničtí rytíři

Lístek

MARC