Kniha

Sny a malé básně v próze

Vydání: BB art 2002 | Jazyk: čeština | Signatura: B 19384

Svazek obsahuje soubor meditativních textů, které vedle lyrických krajinomaleb přinášejí i pronikavé sondy do nitra člověka.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Sny a malé básně v próze

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Vladislav používá vyhraněného stylu, který mu umožňuje rozvinout filozofické zamyšlení nad podstatou lidské existence a zároveň mu dává i příležitost neobyčejně živě zachytit různé události, v nichž staví do kontrastu otázky života a smrti. Soubor obsahuje i záznamy autorových snů, jenž mu dodávají nádech tajemna a fantazie. Celá sbírka pak vyniká intenzívně ztvárněným prožitkem plným protikladů: na jedné straně je autor unesen krásou okolního světa, na druhé straně je trýzněn atmosférou úzkosti, prázdnoty a vyčerpání.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíVLADISLAV, Jan
NázevSny a malé básně v próze
Podnázev1981-1997
AutorJan Vladislav
VydáníVyd. v BB artu 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelBB art
Rok vydání2002
Rozsah103 s.
Durata
Vybavení
Rozměry17 cm
Počet stran103
Doprovodný materiál
Název ediceVersus
Poznámka
ISBN80-7257-925-8
Cena99
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiTo hlavní --; Skutečnost --; Nakonec --; Pohřbívání stromů --; Sen --; Klec se vydala hledat ptáka --; Konec prezenční služby --; Velký barevný míč --; Etymologie --; Dětské kresby --; U tůně --; V polích --; Ráno --; Poledne --; Večer --; Říjen --; Racci --; Probuzení do tmy --; Nádraží za války --; Takový kus cesty --; Kniha se slepenými listy --; Schody --; Dvojnik --; O hostech --; Vyšetřování --; Poslední slovo odsouzeného --; Čtyři miniatury ve stylu Aloysia Bertranda --; Vojskům ze Severu --; Nejedno vítězství --; Ani mladý pan Raymond --; Ano, je to tak --; Zákony vody --; Pascal v Condrieu --; Nauka o barvách --; O krysách a lidech --; O lidech a hmyzu --; J. L. Borges: Autor a jiné texty --; Než se naděješ --; Stará židle --; Životopis tohoto století --; Z čínských kronik --; I když to není k víře --; V témž svazku lze číst --; Vraťme se však k naší věci --; Zrovna tak je ovšem třeba --; Pozůstatkům prostých lidí --; Tao --; Báje o Narcisovi --; Nic --; Kafka v Berlíně --; Smetí --; Vzduch --; Moře --; Světoběžník --; Pohlednice --; Sicílie, Agrigento --; Santa Flavia --; Mys Zaffarano --; Solunto --; Sardinie, Porto Corallo --; Gibraltar --; Návrat do Paříže --; Milenci ve vedlejším pokoji --; Stín ženy za oknem --; Volný výhled --; Noční myšlenky --; Úděl --; Život --; Popis jednoho zápasu --; Cestou domů --; Z nářků Pierra Abélarda --; Vždycky jsem býval rád --; Přistihl jsem se --; Našel jsem --; I to zrcadlo --; Nemohu ani číst --; Nedělám nic --; Krátce a znovu --; Tři schody k zahradě --; Baudelaire v Bruselu

Lístek

MARC
Náhledy
Sny a malé básně v prózeSny a malé básně v próze