E-kniha

Slova snad pro hudbu

Vydání: Městská knihovna v Praze 2018 | Jazyk: čeština

Výbor z poezie irského básníka, dramatika a esejisty, který se výrazně podílel na irském národním obrození a kulturním obrození přelomu 19. a 20. stol.

Více informací...

Dostupné on-line nebo jako e-kniha

Získat Přidat na seznam
Slova snad pro hudbu

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Ve výboru jsou zařazeny lyrické písňové skladby, básně, jimiž autor reaguje na nejrůznější osobní zážitky a poznatky na současné události v tehdejších bouřlivých letech irských bojů za autonomii, na vězení a popravu přátel, i básně z 30. let 20. století, které jsou převážně inspirovány irským folklorem.

Popis
Čtenářská kategoriee-kniha
ZáhlavíYeats, W. B. (William Butler)
NázevSlova snad pro hudbu
AutorWilliam Butler Yeats ; přeložil Jiří Valja
PřekladatelValja, Jiří
VydáníV MKP 1. vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelMěstská knihovna v Praze
Rok vydání2018
Rozsah1 online zdroj (108 stran)
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran108
Doprovodný materiál
Název ediceKlasická světová poezie
Poznámka
ISBN978-80-7602-120-4; 978-80-7602-119-8; 978-80-7602-121-1; 978-80-7602-122-8
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiInd o bohu --; Padající listí --; Uloupené dítě --; Na ostrov za vodami --; Pod jívovými sady --; Jezerní ostrov Innisfree --; Až zestárneš --; Bílí ptáci --; Sen o smrti --; Milenec o růži ve svém srdci --; Vzdušné přízraky --; Zpěv bludného Aenguse --; Zpěv staré matky --; Srdce ženy --; Milenec truchlí pro ztracenou lásku --; Výzva k srdci, aby se nebálo --; Čapka s rolničkami --; Touha po nebeském šatu --; Hudec z Dooney --; Zbytečné útěchy --; Celé srdce nedávej --; Vadnoucí větve --; Zpěv Zrzka Hanrahana o Irsku --; Starci se obdivují ve vodě --; Pijácký zpěv --; Moudrost přichází s časem --; Maska --; Mračna --; Září 1913 --; Stínu --; Dítěti tančícímu ve větru --; Po dvou letech --; Přítelkyně --; Šaty --; Divoké labutě v Coole --; Učenci --; Verše napsané v zkormoucenosti --; Svítání --; Na ženu --; Rybář --; Její chvála --; Slavný slib --; Kocour a luna --; Bláznova písnička --; Ženská krása je jak bílý křehký pták --; Proč ti tak srdce bije? --; Proč mi tolik bije srdce? --; Velikonoce 1916 --; Šestnáct mrtvých --; Růžový strom --; Na politickou vězeňkyni --; Plavba do Byzance --; Silnice před mým prahem --; Špaččí hnízdo u mého okna --; Mezi školními dětmi --; Blázen u cesty --; Smrt --; Šílená luna --; Byzanc --; Lítost pro neukázněnou řeč --; Bláznivá Jana a biskup --; Bláznivá Jana a Jack Tovaryš --; Bláznivá Jana o bohu --; Stará bláznivá Jana hledí na tanečníky --; Dívčí písnička --; Její úzkost --; Jeho důvěra --; Osamělost lásky --; Její sen --; Tři věci --; Po dlouhém mlčení --; Jsou ty tam roztančené dny --; Jsem ze země irské --; Její vítězství --; Její lesní vidina --; Poslední vyznání --; Trávník --; Co dál? --; Ke mně pojďte, parnellité --; Opilcova chvála střízlivosti --; Pod Ben Bulbenem

Lístek

MARC