KnihaKomiks

Sex a lži

Vydání: Argo 2019 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 91310

Sugestivní komiksová reportáž založená na předešlé knize esejů je výpovědí o nazírání na sexualitu v marocké společnosti.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Sex a lži

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Autorka na základě uvolněných a intimních rozhovorů s řadou marockých žen vykresluje schizofrenní a pokrytecký svět marocké společnosti, která na jednu stranu, oficiálně a navenek vzhledem k islámu, hlásá přísnou morálku ve věcech sexu či manželství, ovšem pod povrchem se vyskytuje značně patriarchální a nemorální svět ředěný ženskou touhou po svobodě. Oním uvolněním není myšlena však nějaká snaha o promiskutitu, nýbrž pouhé osvobození se od rigidního a náboženského vnímání sexuality a právo rozhodovat o vlastním těle a životě. Problém to není pouze náboženský či genderový, ale též generační - starší ženy, matky, podléhající tradičnímu výkladu, nadřadí svátost manželství či čest nad např. fyzickým týráním vlastní dcery či faktem, že se jedná o lesbu. Působivá a kreslená reportáž o sexu, která se vyvarovala jakékoli explicitní scény.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriekomiks
ZáhlavíSlimani, Leila
NázevSex a lži
Autortext: Leila Slimani ; adaptace: Leila Slimani & Laetitia Coryn ; z francouzského originálu Paroles d'honneur ... přeložila Sára Vybíralová
PřekladatelVybíralová, Sára
Autor úpravyCoryn, Laetitia
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2019
Rozsah105 stran
Durata
Vybaveníbarevné ilustrace
Rozměry31 cm
Počet stran105
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-257-2738-6
Cena298
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.

Lístek

MARC