Kniha

Reedukace specifických poruch učení u dětí

Vydání: Portál 2014 | Jazyk: čeština | Signatura: N 11225 | Chci jiné vydání

Metody a postupy reedukace specifických poruch učení sloužících k odstranění obtíží dítěte v nejvyšší možné míře. Příručka pro rodiče a učitele.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Reedukace specifických poruch učení u dětí

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Specifické poruchy učení (SPU) jsou definovány jako neschopnost naučit se číst, psát a počítat pomocí běžných výukových metod. Školní výkony dětí, které trpí SPU, neodpovídají jejich skutečným intelektovým vlastnostem, jež bývají na vyšší úrovni. Specifické poruchy učení tak negativně ovlivňují školní úspěšnost a tím nepříznivě působí na psychiku dětí. Důležité je proto včasné rozpoznání a diagnostika SPU a výběr adekvátních reedukačních postupů. Text se věnuje nápravám a kompenzaci tří nejčastějších poruch učení - dyslexii, dysgrafii a dysortografii. U dětí se SPU bývá nedostatečně vyvinutý proces smyslového vnímání, čímž dochází ke zkreslenému vnímání světa - dítě nesprávně vnímá písmena, hlásky, číslice. Je tedy nutné rozvíjení především zrakového a sluchového vnímání včetně uplatnění multisenzorického přístupu. Autorky uvádějí konkrétní návodné postupy a hry. Poté se věnují reedukaci jednotlivých poruch: v kapitole o dyslexii jsou uvedeny jednotlivé fáze osvojování čtení s konkrétními možnostmi pomoci, kapitola o dysgrafii obsahuje popis grafomotorického nácviku a kapitola o dysortografii nabízí cvičení eliminující nejčastější chyby. Doplněno obrazovou přílohou.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíJUCOVIČOVÁ, Drahomíra
NázevReedukace specifických poruch učení u dětí
AutorDrahomíra Jucovičová, Hana Žáčková
Autor textuŽáčková, Hana
VydáníVyd. 2
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPortál
Rok vydání2014
Rozsah175 s.
Durata
Vybaveníbarev. fot., faksim.
Rozměry21 cm
Počet stran175
Doprovodný materiál
Název ediceSpeciální pedagogika
Poznámka
ISBN978-80-262-0645-3
Cena225
Obsahová char. "OCH"N1b1
Obsah OCHuVyučování. Didaktika. Metodika. Speciální pedagogika (logopedie, somatopedie, psychopedie, etopedie, surdopedie, tyflopedie). Prostředí ve třídě. Vyučování cizích jazyků, e-learning. Sdělovací prostředky a informační technologie ve vyučovacím procesu. Výuka a výchovné programy jednotlivých předmětů. Vyučování speciálních skupin žáků. Výchova a výuka zdravotně postižených - dospělých i dětí.

Lístek

MARC
Náhledy
Reedukace specifických poruch učení u dětíReedukace specifických poruch učení u dětí