Kniha

Pohádky paní Meluzíny

Vydání: Atlantis 1999 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 41967

Velmi pěkné pohádky pro děti mladšího školního věku. Najdeme zde spíše pohádky méně známé, ale i ty, které děti určitě důvěrně znají.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pohádky paní Meluzíny

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Malý Vilík na vánočních prázdninách u babičky v lesovně onemocní, a tak mu babička každý den zapálí v krbu, aby byl v teple. Vilík má už být sice dávno v posteli, ale když on se hrozně rád dívá do hořících plamenů. Jednoho večera z krbu vyskočí malinkatá panenka a hned chce po Vilíkovi, aby jí vyprávěl nějakou pohádku. A tak si každý večer čtou pohádky. Když už je Vilík unaven a oči se mu klíží tak, že už nemůže číst, vypráví jim pohádky paní Meluzína z komína.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíVLADISLAV, Jan
NázevPohádky paní Meluzíny
AutorVypravuje Jan Vladislav ; [il. Vlasta Baránková]
IlustrátorBaránková, Vlasta
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníV Brně
Země vydáníČesko
NakladatelAtlantis
Rok vydání1999
Rozsah170 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran170
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-7108-077-2
Cena198
Obsahová char. "OCH"A3
Obsah OCHuKnížky pro děti do deseti let v češtině.
Název dílčí částiKaždému se to nestane --; O Jankovi, Joskovi, Štěpánovi a krásné Simonce --; Vilík dočetl a bylo ticho --; O princi a stříbrném zajíčkovi --; Když se Vilík ráno probudil --; O statečném krejčíkovi a sedmi jednou ranou --; Pohádka byla u konce --; O šáhovi, vezírovi a dervišovi --; Vilík pořád ještě nevěděl --; O králi, který pletl rohože --; Holčička ležela na hlavě medvědí kůže --; O Josém a princezně Florabele --; Vilík měl celý den trhání --; O kocourovi v botách a ptačím králi --; Holčičce se Vilíkovy pohádky líbily --; O mládí bez stáří a životě bez smrti --; Vilík byl nějaký ospalý --; O čaroději s třemi železnými obručemi --; Teprve když dočetl --; O dvou bratřích a třech zrcadlech --; Ráno přivítala babička --; O spící princezně --; Holčička z krbu ležela jako Šípková Růženka --; O Fortunátovi a princezně Inii Dinii --; Vilíkovi vrtalo hlavou --; O stolečku, oslíčku a obušku v pytli --; A pohádka byla zase u konce --; O princezně a Zeleném rytíři --; Dopoledne přinesl listonoš dopis --; O Kásce a Zvířeti --; Vilík sklapl knížku a pak se zvedl --; O princi Jeníkovi a Muži z kvítí --; Vilík počítal na prstech dny --; O vojáčkovi a lampě se zeleným světlem --; Po medvědí kůži pochodoval vojáček --; O Jednozubce, Dvojzubce a sultánovu synovi --; Byla sobota odpoledne --; O Popelce a skleněném střevíčku --; Růže od holčičky voněla --; O dřevorubci a dračí princezně --; Ráno našel Vilík ve své knížce slisovanou růži

Lístek

MARC
Náhledy
Pohádky paní MeluzínyPohádky paní Meluzíny