Kniha

Pád výletního mola

Vydání: Argo 2017 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 85446

Známý britský spisovatel napsal svou první povídkovou sbírku. Mark Haddon dokazuje, že je mistrem vypointovaného krátkého vyprávění a že jeho představivost je temnější, než jsme si mysleli. Šťastné konce tedy nečekejte.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pád výletního mola

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Ať už prožijete dobrodružný viktoriánský příběh, zabrousíte do žánru sci-fi, přehoupnete se do reality dnešního světa, nebo se zamyslíte nad morálním přesahem jedné z povídek, vždy budete ohromeni autorovým vhledem a pověstným empatickým vcítěním, díky nimž se i vy stanete součástí vyprávění. Postavy jsou většinou fyzicky odloučeny od svých rodin, ale zoufale touží po spojení. Příběhy se tak stávají meditací nad podstatou lidské osamocenosti, ale zároveň zkouškou, hledáním tenkých nitek, které lidské bytosti navzájem propojují. Všechno dění je protkáno strachem, beznadějí, nečekaným násilím a smrtí. Expedice na Mars se nezdaří, molo na pobřeží spadne, muž je uvězněn ve svém obývacím pokoji, žena zůstane opuštěná na malinkém ostrově uprostřed oceánu, dva chlapci objeví zbraň v krabici na boty, skupina dobrodruhů nalezne v amazonské džungli jeskyni netušených rozměrů, muž střelí cizince na Štědrý den do krku... Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHaddon, Mark
NázevPád výletního mola
AutorMark Haddon ; přeložil David Petrů
PřekladatelPetrů, David
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2017
Rozsah260 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran260
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-257-2179-7
Cena298
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiPád výletního mola --; Ostrov --; Bunny --; Zelený rytíř --; Pistole --; Datel a vlk --; Dýchej --; Jak šli chlapci do světa, aby se naučili bát --; Jez

Lístek

MARC