Kniha

Nejmodernější retro

Vydání: Jalna 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22473

Básnická sbírka mladého autora obsahuje verše, které se především zamýšlejí nad myšlenkovým stavem současné společnosti.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Nejmodernější retro

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

V podtitulu označuje Daniel Razím svou sbírku jako "1. českou fairtradovou biopoesii", z čehož lze usoudit, že jeho básně v sobě ponesou konkrétní poselství či poslání, inspirované uvedenými termíny. Patrně i z tohoto důvodu se autorovy verše pohybují v různých prostředích, zaznívají tu pařížské ozvěny, krkonošské motivy nebo atmosféra istanbulských tržišť a uliček. Tady všude hledá Razím "retro" minulosti, které ovšem spojuje s přítomným časem. Navíc se pokouší nacházet toto dobové prolínání s pokorou a tolerancí, s možnostmi vstřícného dialogu, jenž se objevuje zvláště v lyrických pasážích, nakonec i se spravedlivým, jakýmsi "fairtradovým" odstupem, s nímž hodnotí současné i dávné situace či duchovní společenské procesy, které se snaží poznat a pochopit. Kniha je doprovázena fotokolážemi a vytištěna v netradiční typografické úpravě, jejímž přičiněním dostávají jednotlivé verše i patinu grafické osobitosti.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíRAZÍM, Daniel
NázevNejmodernější retro
Podnázev1. česká fairtradová biopoesie
AutorDaniel Razím
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelJalna
Rok vydání2013
Rozsah55 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry26 cm
Počet stran55
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-86396-72-9
Cena160
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiSpící Marc Chagall --; Pod dávnou reklamou Cacao Orion --; Portrét Paříže --; Svatební píseň z Krkonoš --; Předehra k nevěře --; Zavytí posledního vlka --; Genius loci --; Ve vilové čtvrti --; Za dveřmi 13. komnaty --; Podivuhodné souvislosti --; Zakletá Stromovka --; Podzimní noc na Petříně --; Dech zvířat --; Bílý půlměsíc nad Evropou --; Pověst o městě Mostu --; Praha na rozhraní podzimu a zimy --; Návštěva u příbuzných --; Vánoční --; Za dlouhých zimních večerů --; Epilog

Lístek

MARC