Kniha

Něco si vymysli

Vydání: Odeon 2017 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 83776

Sbírka ostře satirických, šokujících i obviňujících povídek ukazuje Chucka Palahniuka, proslaveného svými bizarně provokativními romány, jako autora bezbřehé fantazie, nemilosrdné pozorovací schopnosti a stylistické mnohotvárnosti.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Něco si vymysli

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Ve třiadvaceti povídkách tohoto souboru defilují groteskní příběhy ve formě parodických bajek s lidsko-zvířecími hrdiny, s rysy antiutopie, s motivy z pohádek i prvky detektivními, psané slohem úředního hlášení či prazvláštními neologismy. Vždy se však jedná o pokroucené karikatury současné skutečnosti, těch nejnevábnějších a nejostudnějších stránek amerického a vůbec západního života - nejrůznějších předsudků, úchylností z nudy, bezdůvodného násilí a zloby, bublající pod líbivým povrchem, absurdního snobismu, póz a sebeobelhávání, sebestřednosti jdoucí přes mrtvoly, monstrozit, které se stávají normou... Často se samozřejmě objevuje téma sexuálních perverzí, ale také například myšlenka "blahoslavených chudých duchem" - demence jako nutné podmínky štěstí, či obrazy nedospělého mládí, jež má smutně daleko k nevinnosti. Na malé ploše povídek působí Palahniukova obraznost koncentrovaným dojmem, pointy a vyznění krátkých příběhů získávají zvláštní ostrost, jejich panoptikální pestrost slibuje milovníkům tohoto autora širokou škálu variací oné typické kombinace cynické zábavy, šoku a provinilosti.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPalahniuk, Chuck
NázevNěco si vymysli
Podnázevpovídky, které nejde odečíst
AutorChuck Palahniuk ; přeložil Richard Podaný
PřekladatelPodaný, Richard
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníxr-
NakladatelOdeon
Rok vydání2017
Rozsah348 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran348
Doprovodný materiál
Název ediceSvětová knihovna ;
Poznámka
ISBN978-80-207-1767-2
Cena329
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiLiturgie --; Proč Hrabáč nikdy nepřistál na Měsíci --; Aport --; Výprava --; Pan elegán --; Tunel lásky --; Sklony --; Jak jedna židovka zachránila Vánoce

Lístek

MARC