E-kniha

Národopisné a cestopisné obrazy ze Slovenska

Vydání: Městská knihovna v Praze | Jazyk: čeština

Kniha obsahuje Obrazy z okolí domažlického většinou psané jako dopisy do časopisů a novin z let 1845-48, v nichž Němcová ukazuje současný život na Chodsku, lidové zvyky...atd.

Více informací...

Dostupné on-line nebo jako e-kniha

Získat Přidat na seznam
Národopisné a cestopisné obrazy ze Slovenska

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Dále obsahuje sérii dopisů z jejího pobytu ve Františkových Lázních v r. 1846 zachycujících humorně a ironicky život šlechty a měšťáků, studie o životě na Slovensku a v Uhrách (1854-59). Studie jsou proloženy soudobými dopisy B.N., nebo jen jejich úryvky.

Popis
Čtenářská kategoriee-kniha
ZáhlavíNĚMCOVÁ, Božena
NázevNárodopisné a cestopisné obrazy ze Slovenska
AutorBožena Němcová
Vydání
Měřítko
Místo vydání
NakladatelMěstská knihovna v Praze
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"E2a1
Obsah OCHuCestopisy: Střední Evropa. Česká republika. Slovensko. Rakousko. Maďarsko. Polsko.
Název dílčí částiUherské město --; Vzpomínky z cesty po Uhřích --; Z Uher --; Živnost --; Okolí a hospodářství --; Kosba --; Žatva --; Sadba --; Ovoce --; Vinná loza --; Vinobračka --; Statek --; Čeleď --; Obecné řízení --; Školy --; Povaha lidu --; Domácí život --; Svatby --; Narozeniny a křestné hody --; Úmrtí, pohřeb a kar --; Svátky --; Kraje a lesy ve Zvolensku --; Poslední medvěd na Čerchově u Chodova nedaleko Domažlic a honba na medvěda na Polhoře v Gajdošově potoku na Slovensku --; Starožitnosti v Gemeru --; Malohontská stolice --; Starožitné památky v podhoří Buku v Stolici Boršódské --; Hry --; Tělocvičné hry slovenských chlapců --; Hra na pannu --; Proplétání věnců --; Hra na nevěstu --; Hra na kuřátko a jestřába --; Hra na svinku --; Hra na pukanku --; Vánoční hra slovenských chlapců --; Hádanky --; Písně a říkanky

Lístek

MARC