Kniha

Na vlnách TSF

Vydání: Akropolis 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: B 21889 | Chci jiné vydání

Reprint slavné básnické sbírky Jaroslava Seiferta z roku 1925, vycházející v původní, zcela originální typografické úpravě.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Na vlnách TSF

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Ve sbírce, která v dalších reedicích nesla název "Svatební cesta", se Seifert jednoznačně přihlásil k programu českého poetismu. V jeho úvodu vzdává hold zakladateli moderní francouzské poezie Apollinaireovi a zároveň se také pokouší vyjádřit zkušenosti své generace, dále popisuje své dojmy z cest po Francii a Itálii, které se pro něho staly vítaným inspiračním zdrojem. Ve druhé části sbírky předkládá ve vynalézavé tiskové úpravě verše, mapující některé příznačné tématické okruhy poetismu dvacátých let minulého století: objevuje se zde svět kaváren, cirkusu, sportu, cestování - a také lásky, která je zde představena v něžných a tklivých barvách.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSEIFERT, Jaroslav
NázevNa vlnách TSF
Podnázevpoesie
AutorJaroslav Seifert ; [editor Karel Teige]
Vydání5. vyd. (v nakl. Akropolis 3. vyd.)
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAkropolis
Rok vydání2011
Rozsah68 s.
Durata
Vybavení
Rozměry23 cm
Počet stran68
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-87481-40-0
Cena199
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiGuillaume Apollinaire --; Žhavé ovoce --; Svatební cesta --; Odjezd lodi --; Marseille --; Přístav --; Moře --; Mramorové město --; Hôtel "Côte d'Azur" --; Park --; Má Itálie --; Večerní světla --; Verše o dvou utopencích --; Večer v kavárně --; Výstředník --; Všecky vůně --; Zrcadlo čtverec --; Miss Gada-Nigi --; Cirkus --; Král Herodes --; Zmrzlina poesie --; Moudrost --; Žárovka --; Krása --; Rebus --; Objevy --; Ulice --; Oči --; Vějíř --; Počitadlo --; Básník --; New York --; Napoleon --; Útěcha --; Láska --; Filosofie --; Slova na magnetu --; !!Hallo!! --; Zloděj a hodiny --; S koketní dámou --; Koncertní kavárna --; Lawn-tennis --; Dým cigarety --; Horečka --; Osud --; Rue de la Paix --; Hřbitov v Janově --; Hedvábný kapesník --; Býti rybářem

Lístek

MARC