Kniha

Na velké planině

Vydání: MOBA 2015 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 79052

Soubor patnácti příběhů známého švédského autora, který se podobně jako většina jeho detektivních románů odehrává na ostrově Öland.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Na velké planině

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Na rozlehlé planině Ölandu odpočívají mrtví válečníci z doby bronzové, připravení vstát, když je někdo vyruší. Plochou krajinou vybíhají do neznáma kondiční běžci a střetávají se s unavenými bloudícími turisty. V opuštěných ölandských kostelech se tajně kope a na dlouhém pobřeží se potkávají stárnoucí rybáři, kteří chytají úhoře, s lidmi, kteří se na ostrov přistěhovali z města. Proslulý autor ve svých povídkách prokazuje literární mistrovství a zároveň vzdává hold staré ölandské vypravěčské tradici. Pro českého čtenáře bude navíc zajímavé, že se v několika povídkách objeví i Gerlof Davidsson, ústředí postava slavné !Ölandské tetralogie". Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíTHEORIN, Johan
NázevNa velké planině
Podnázevpatnáct příběhů z Ölandu
AutorJohan Theorin ; překlad Jaroslav Bojanovský
PřekladatelBojanovský, Jaroslav
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelMOBA
Rok vydání2015
Rozsah219 stran
Durata
Vybavení
Rozměry22 cm
Počet stran219
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-243-6763-7
Cena279
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiJezdec na vlnách --; Pomsta Panny --; Kopání v opuštěném kostele v Rälle --; Ani pták, ani ryba --; Putování za přízraky --; Perro del mar --; Větvoví --; Bílá paní --; Jáma --; Povídačky --; Strážce kostela --; Orel a vrána --; Velitel --; Síť nejen na úhoře --; Černé saně

Lístek

MARC