Kniha

Maxim Krammerer

Vydání: Stanislav Juhaňák - Triton 2019 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 91580

Reedice tří románů klasiků ruské sci-fi představuje v hlavní roli progresora, později vrcholného činitele oddělení pro kontrolu mimořádných vesmírných událostí Maxima Kammerera.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Maxim Krammerer

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

22. století… Lidská rasa je na vrcholu svých sil. Civilizace, nesmírně vyspělá po technologické i mravní stránce, dávno opustila svůj mateřský svět a její mezihvězdné lodě nyní brázdí galaxii. Někteří z pozemšťanů, známí jako progresoři, působí i na těch nejzapadlejších a nejzaostalejších planetách, kde šíří pokrok a myšlenky humanismu… Je ale pozemská civilizace skutečně hlavní silou ve vesmíru? Nepůsobí zde nějaká další mocnost – skrytá, ale o to vlivnější a nebezpečnější? Jaká tajemství skrývala dávno zaniklá supercivilizace Poutníků, jejíž stopy se dodnes objevují na vzdálených planetách? A lze tuto civilizaci skutečně považovat za zaniklou? Odpovědi na tyto otázky hledá Maxim Kammerer, jehož osud a proměny sledujeme od mládí, plného optimismu a elánu, až po hluboké stáří, které přináší poznání a moudrost… ale také smutek a rozčarování. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíStrugackij, Arkadij Natanovič
NázevMaxim Krammerer
AutorArkadij a Boris Strugačtí ; z ruského originálu Obitajemyj ostrov (Obydlený ostrov) a Volny gasjat veter (Vlny ztišují vítr) přeložil Libor Dvořák, z ruského originálu Žuk v muravejnike (Brouk v mraveništi) přeložil Jaroslav Piskáček
PřekladatelDvořák, Libor; Piskáček, Jaroslav
Autor textuStrugackij, Boris Natanovič
VydáníV tomto kompletu vydání první
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelStanislav Juhaňák - Triton
Rok vydání2019
Rozsah627 stran
Durata
Vybavení
Rozměry22 cm
Počet stran627
Doprovodný materiál
Název ediceTrifid ;
Poznámka
ISBN978-80-7553-672-3
Cena489
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiObydlený ostrov; Brouk v mraveništi; Vlny ztišují vítr

Lístek

MARC