Kniha

Kytice

Vydání: Host 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 72800 | Chci jiné vydání

Kniha obsahuje nejznámější Erbenovo básnické dílo společně se souborem jeho pohádek a soustřeďuje tak podstatu jeho uměleckého přínosu novodobé beletrii.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Kytice

Další vydání

(60)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Sbírka Kytice vychází v této publikaci v autorem dotvořené podobě, zatímco pohádky knižně nevyšly a za Erbenova života byly od roku 1844 vydávány pouze v časopisech, sbornících a almanaších. Tento výběr pětadvaceti známých pohádek vychází ze sbírek významných Erbenových editorů Antonína Grunda a Rudolfa Lužíka, kteří vydávali pouze pohádky umělecky dotvořené a ověřené na základě studia autorovy rukopisné pozůstalosti.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíERBEN, Karel Jaromír
NázevKytice
PodnázevČeské pohádky
AutorKarel Jaromír Erben ; [text edičně připravil a komentář napsal Mojmír Otruba]
VydáníV České knižnici vyd. 2., upravené
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelHost
Rok vydání2013
Rozsah290 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran290
Doprovodný materiál
Název ediceČeská knižnice
Poznámka
ISBN978-80-7294-803-1
Cena299
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiKytice --; Poklad --; Svatební košile --; Polednice --; Zlatý kolovrat --; Štědrý den --; Holoubek --; Záhořovo lože --; Vodník --; Vrba --; Lilie --; Dceřina kletba --; Věštkyně; Tři zlaté vlasy Děda Vševěda --; Dlouhý, Široký a Bystrozraký --; Zlatovláska --; Živá voda --; Pták Ohnivák a liška Ryška --; Dvojčata --; Drak dvanáctihlavý --; Jabloňová panna --; Raráš a Šetek --; Jezinky --; Pověst o studánce Litoše --; O třech přadlenách --; Dobře tak, že je smrt na světě --; Hrnéčku, vař! --; Otesánek --; Rozum a Štěstí --; Hádanka --; Král tchoř --; Řípka --; O kohoutkovi a o slepičce --; Jirka s kozú --; Pracovitá živí líného --; Divé ženy --; Vodník --; Třetí žena; Komentář /

Lístek

MARC