Kniha

Krátké rozhovory s odpornými muži

Vydání: Rubato 2018 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 87590

Psychologicky laděné a velmi syrově upřímné výpravy do světa komplikované lidské mysli ve výjimečném povídkovém souboru renomovaného spisovatele. Lidské bytosti v duševní nahotě, kdy pod maskou zdánlivého zvládání života sídlí strach a úzkost.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Krátké rozhovory s odpornými muži

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Leitmotivem románu jsou znepokojivé rozhovory nepřítomné osoby s osmnácti muži, ve kterých autor dává na výběr - odehrávají se na úrovni jistých přízraků v nás, nebo jsou dílem skutečných osob? Zajímavá sonda do duší lidí ponořených do současného náročného života kladoucího vysoké nároky na výkonnost, schopnost a stálou masku pohody. Pod maskou sebekontroly vyvěrají často hluboké bažiny psychických problémů dnešního "prozacového národa". Zpráva o křehké lidské duši zahnané do kouta je zajímavým prozaickým útvarem i společenskou výpovědí.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíWallace, David Foster
NázevKrátké rozhovory s odpornými muži
AutorDavid Foster Wallace ; z anglického originálu Brief interviews with hideous men ... přeložil Martin Pokorný
PřekladatelPokorný, Martin
VydáníPrvní vydání
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelRubato
Rok vydání2018
Rozsah405 stran
Durata
Vybavení
Rozměry18 cm
Počet stran405
Doprovodný materiál
Název edicePróza ;
Poznámka
ISBN978-80-87705-65-0
Cena360
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiExtrémně zhuštěná historie postindustriálního života --; Smrtí to nekončí --; Navěky nahoru --; Krátké rozhovory s odpornými muži --; Další ukázka propustnosti některých hranic --; Deprimovaná --; Ďábel má vždycky napilno --; Mysli --; A neznamená nic --; Datum centurio --; Oktet --; Adult world --; Chrám nezbudovaný rukama --; I sold to Tri-Stan: Siss Nar & Ecko --; Otec pozitivně recenzovaného nového mladého dramatika z vedlejších newyorských scén na smrtelné posteli drží cizí ruku a prosí o dar --; Sebevražda jako druh příchylnosti

Lístek

MARC