Kniha

Kniha Jón

Vydání: Dauphin 2018 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 87457

Román v dopisech o jedné z nejzajímavějších islandských osobností - evangelickém faráři i svérázném léčiteli Jónu Steingrímssonovi známému později jako "kněz ohně", v dobách prvních záblesků osvícenství na Islandu.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Kniha Jón

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

18. století je pro Island těžkým obdobím plným nemocí, hladomoru a přírodních katastrof, kdy počet obyvatel klesl na 34 tisíc. A právě z této historické epochy je příběh mladého muže Jóna Steingrímssona, do jehož života tvrdě zasáhne obvinění z vraždy bývalého manžela své milované ženy Thórunn. Jón musí uniknout a podnikne tak nebezpečnou cestu napříč Islandem během extrémně kruté zimy. Útočiště najde v jeskyni na jihu země, což je velmi problematické místo - ledovcová sopka Katla zde ničí svými výbuchy vše, co se jí postaví do cesty. Jón se nevzdává, tvrdě pracuje, píše dopisy své těhotné ženě a připravuje vše na její příjezd. Ovšem svou minulost bude muset přesto vyřešit a postavit se jí nakonec čelem. Bonusem je doslov překladatelky o životě Jóna Steingrímssona.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíÓfeigur Sigurdsson
NázevKniha Jón
Podnázevvyprávění o Jónovi & listy, které psal své těhotné manželce, když jedné zimy přebýval v jeskyni & chystal příchod její & nových časů
AutorÓfeigur Sigurdsson ; přeložila Lenka Zimmermannová
PřekladatelZimmermannová, Lenka
Vydání
Měřítko
Místo vydáníV Podlesí
Země vydáníČesko
NakladatelDauphin
Rok vydání2018
Rozsah260 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran260
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7272-762-9
Cena248
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.

Lístek

MARC