Kniha

Khamutno kamiben

Vydání: Matice romská 2005 | Jazyk: čeština a romština | Signatura: AZ 1064

Dvojjazyčná sbírka romské nábožensky inspirované poezie, jejímž autorem je zakladatel Matice romské z roku 1991 a přední osobnost v romském křesťanském hnutí.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Khamutno kamiben

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Druhá Oláhova básnická sbírka jednoduchými prostředky přibližuje život romského etnika z nejrůznějších úhlů, zachycuje zvyky, tradice i zvláštní způsob vnímání okolního světa. Do sbírky byly zařazeny i překlady několika nejčastěji používaných modliteb katolického obřadu do romštiny. Na počátku knihy je uveden rozsáhlý rozhovor s autorem.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíOLÁH, Vlado
NázevKhamutno kamiben
PodnázevŽár lásky
AutorVlado Oláh ; [il. Václav Lamr] ; [z romštiny přel. Alena Scheinostová]
PřekladatelScheinostová, Alena
IlustrátorLamr, Václav
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelMatice romská; Dženo
Rok vydání2005
Rozsah87 s.
Durata
Vybavení
Rozměry22 cm
Počet stran87
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-239-5359-1
Cena195
Obsahová char. "OCH"J9b
Obsah OCHuPoezie v jiných jazycích.
Název dílčí částiNaše sestro Mileno; Z bolesti jsem se narodil --; Miluji zemi --; Svět plný lásky --; Která nejkrásněji zazpívá --; Oba dva --; Na naší zahradě --; Seděl jsem s Martou --; Slunce jí do dlaní vložím --; Kudy chodím --; V dolní osadě --; Láska --; Daleká cesta přede mnou --; Kdo koho miluje --; Marta --; Tvé srdce mi píseň zpívá --; Jako člověk jsem se narodil --; Uzdravme zemi --; Svět --; Pravý Bůh --; Věřím --; Jsem nalezen --; Romové! --; Právo Romům --; Naše srdce jsou kamenná --; Mým bohatstvím byla rodina --; Probuďte se, Romové! --; Maria --; Chovej mě v náručí, Ježíši --; Bože, Otče náš --; Apoštolské vyznání víry --; Otče náš --; Zdrávas Maria

Lístek

MARC
Náhledy
Khamutno kamibenKhamutno kamiben