Kniha

Jak jsem potkal ryby

Vydání: Leda 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 71841 | Chci jiné vydání

Dvě proslulé povídkové sbírky významného autora, v nichž vzpomíná na své dětství, svérázného otce i rybaření v milovaném kraji kolem Berounky.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Jak jsem potkal ryby

Další vydání

(7)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Sbírka Jak jsem potkal ryby je rozčleněna do tří částí - Dětství, Odvážný mladý muž a Návraty. Autor se v ní vrací do krajin svého dětství a mládí - na Buštěhradsko a Berounsko, k potokům a řece, u nichž sbíral své první rybářské zážitky a zkušenosti. Hrdiny povídek jsou členové autorovy rodiny v čele se svérázným tatínkem, pečlivou maminkou a dvěma bratry, hlavní roli však hraje středočeská příroda, čistá řeka a ryby. Povídky souboru Smrt krásných srnců jsou humorným a nostalgickým vyprávěním o židovské rodině, kde hlavní roli hraje otec obdařený velkou láskou ke svým synům, přírodě a rybaření. Humorné a s láskou vyprávěné historky o snílkovi, podnikavém obchodním cestujícím a milujícím otci a manželovi dojmou čtenáře svou prostotou a krásným jazykem.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPAVEL, Ota
NázevJak jsem potkal ryby
PodnázevSmrt krásných srnců
AutorOta Pavel ; [ilustrace Vladimír Renčín]
IlustrátorRenčín, Vladimír
VydáníV nakl. Leda vyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha ; Voznice
Země vydáníČesko
NakladatelLeda; Rozmluvy
Rok vydání2013
Rozsah334 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry21 cm
Počet stran334
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7335-331-5; 978-80-87440-66-7
Cena249
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiDětství --; Odvážný mladý muž --; Návraty; Koncert --; Černá štika --; Moje první ryba --; Souboj o štiky --; Pod Šímovic skálou --; Jak jsme s tatínkem servírovali úhořům --; Bílé hřiby --; Můžou tě i zabít --; Dlouhá míle --; U Prošků po válce --; Malý pstruh --; Dlouhý Honza --; S ponorkou na ryby --; Palamidy --; Pumprdentlich --; Žehlička --; Přijeď, báječně si zachytáš --; Zloděj prutů --; Jak jsme zahynuli na rybách --; Jak jsme nezahynuli na rybách --; Boty Made in Italy --; Zlatí úhoři --; Epilog --; Nejdražší ve střední Evropě --; Ve službách Švédska --; Smrt krásných srnců --; Kapři pro wehrmacht --; Jak jsme se střetli s Vlky --; Otázka hmyzu vyřešena --; Prase nebude! --; Běh Prahou --; Králíci s moudrýma očima

Lístek

MARC