Kniha

Halleyova kometa

Vydání: Albatros 1969 | Jazyk: čeština | Signatura: B 15427 | Chci jiné vydání

Jedna z posledních autorových knih v níž se střídají vzpomínky na přátele s verši, věnovanými Praze, jejím památkám, tradicím a především jejím obyvatelům.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Halleyova kometa

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Liší se od předchozích sbírek formou (volný verš vystřídal dřívější brilantní písňovou formou), ale nikoliv obsahem. Ve středu básníkova zájmu zůstává dál jeho velká láska - Praha, dál ho vzrušují otázky života a smrti, lásky a přátelství. Posmutnělé vzpomínky na zemřelé přátele se střídají s verši, věnovanými Praze, jejím památkám a tradicím.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSEIFERT, Jaroslav
NázevHalleyova kometa
Podnázevverše
AutorJaroslav Seifert ; [il. Jiří Trnka]
IlustrátorTrnka, Jiří
Vydání2. rozš. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelAlbatros
Rok vydání1969
Rozsah123 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran123
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiDedikace --; Královský letohrádek --; Tylovo divadlo --; Ostrov Štvanice --; Marche funebre --; Halleyova kometa --; Prašná brána --; Kostra velryby --; Perónní lístek --; Domovní znamení --; Bazilika svatého Jiří --; Květen --; Starý hřbitov na Olšanech --; Umrlčí ulička --; Nové zámecké schody --; Větvička jívy --; Botanická zahrada --; Cesta do Benátek --; Pod křišťálovým lustrem --; Před Matyášovou branou --; Pražský hrad --; Aeolova harfa --; Na Bertramce --; Letohrádek Hvězda --; Fotograf Josef Sudek --; Kavárna Slavie --; Park ve Veltrusích --; Jedno z těch jar --; Hlavní nádraží --; U zlaté studně --; Kapky deště --; Tíha hlíny --; Ostrov Kampa --; Zobcová flétna --; Kopule hvězdárny --; Nemocnice v Motole

Lístek

MARC
Náhledy
Halleyova kometaHalleyova kometa